Χίος, Τρίτη 4 Αυγούστου

Η… κοινή λογική μπορεί να ανοίξει το «Σινέ Κήπος»

Παρ, 19/06/2020 - 06:57

Μετά την ΕΤΑΧ η… κοινή λογική αρχίζει να επικρατεί και στο θέμα του Δημοτικού Θερινού Σινεμά.

Έτσι σε συνάντηση των επικεφαλής των παρατάξεων με τον Δήμαρχο, αποφασίστηκε να αποσύρει η παράταξη Τριαντάφυλλου την προσφυγή της, εφόσον ο ιδιώτης επιχειρηματίας Κώστας Μπολάς, δεχθεί να παραμείνει ο κοινωνικός χαρακτήρας του Σινεμά, να γίνονται σε αυτόν οι προβολές της Σινεμάθειας, της Κινηματογραφικής Λέσχης κ.λπ.

Σημειώνεται ότι επί του προκειμένου δεν υπάρχει αντικείμενο, αφού αυτά ο Κ. Μπολάς ιδιοκτήτης του «Πρεμιέρ» τα είχε προτείνει ό ίδιος στους φορείς.

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 04/08/2020 - 06:41

Με μία σειρά  μουσικών σονέτων έκανε την έναρξη των καλοκαιρινών του μουσικών εμφανίσεων το Μουσικό Φεστιβάλ Χίου, το βράδυ της Δευτέρας στον αύλειο χώρο του Μουσείου. 

Το κουαρτέτο εγχόρδων Giocoso String Quartet ταξιδεύοντας από την μακρινή Βιέννη επισκέφτηκε το νησί μας για να μας αφηγηθεί τις δικές του μουσικές ιστορίες. 

Το διάσημο κουαρτέτο κέρδισε από την αρχή τους θεατές και ακροατές του με τις χορδές τους κυριολεκτικά να παίρνουν "φωτιά".

Η εμφάνιση του καθήλωσε τους παρευρισκόμενους καθώς το δυναμικό του αποτελείται από νέους ταλαντούχους μουσικούς, οι οποίοι έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν στον τομέα τους καθώς αφιερώνουν τις εμφανίσεις τους σε κοινό που δεν έχουν πρόσβαση σε μεγάλες αίθουσες συναυλιών. 

Στο δεύτερο κομμάτι της εκδήλωσης το κουαρτέτο διαμορφωμένο σε σεξτέτο με την προσθήκη δύο ακόμη σολιστών, προτωτυπούν, καθώς έπαιξαν τα μουσικά έργα που ακολούθησαν με 3 βιολιά, 2 βιόλες και ένα βιολοντσέλο. 

Κλείνοντας αποχαιρέτησαν το κοινό με χιώτικες μελωδίες γραμμένες από την ψυχή του φεστιβάλ, Σωκράτη Σινόπουλο.

 

Giocoso String Quartet: Sebastian Caslenau και η Dorothea Stepp

στο βιολί. Η Martha Windhagauer στην βιόλα. Ο Alexander Kovalev στο τσέλο. 

Συνέπραξαν μαζί τους μουσικά οι βιολονιστές Όλγα Holdorff - Μυριαγκού και ο Φώτης Πέζος.