Και φέτος φεστιβάλ Απανωμερέα στην Β. Χίο - Εκκίνηση με Μαστίχαθλον

Τρί, 04/06/2019 - 15:30
Με την αφίσα των εκδηλώσεων

 

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνονται και φέτος πολιτιστικές εκδηλώσεις και μια σειρά άλλων δράσεων στα χωριά της Βόρειας Χίου υπό τον τίτλο "Φεστιβάλ Απανωμερέα".

Η αρχή γίνεται από το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος με το Μαστίχαθλον, τους αγώνες δρόμου και ποδηλάτου στα Λιμνιά της Βολισσού,  ενώ όπως είπε στο Ράδιο "Α" η δημοτική σύμβουλος Βιβή Ποταμούση, μέχρι στιγμής το πρόγραμμα περιλαμβάνει τουλάχιστον 8 συναυλίες, εργαστήρια κουκλοθέατρου, πηλού και κατασκευών, θεατρικές παραστάσεις, ημερίδες, εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής κι όλα αυτά με τη συνεργασία των πολιτιστικών συλλόγων που δραστηριοποιούνται στα χωριά μας αλλά και άλλους συλλόγους και οργανισμούς.

Την ευθύνη της διοργάνωσης θα έχει το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου, που πρόκειται να συζητήσει το θέμα στην προσεχή

συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του την Παρασκευή.

“Αυτό το φεστιβάλ συμβάλλει με πολλούς τρόπους παράλληλα. Ο ένας είναι ότι αναδεικνύει αυτά που κάνουμε παραδοσιακά στα χωριά μας, όπως τα πανηγύρια μας, μας δίνει επίσης την ευκαιρία να προβάλλουμε  τις δουλειές των συλλόγων μας που προσπαθούν και δημιουργούν για τον τόπο μας και τους κατοίκους. Ακόμη μέσω του φεστιβάλ προσθέτουμε εκδηλώσεις για να τονίσουμε κάποια σημεία της περιοχής μας και να τα κάνουμε γνωστά, ανεβάζοντας την επισκεψιμότητα, ενώ τέλος στοχεύουμε να ενισχυθεί η προβολή της Αμανής και των Καρδαμύλων, να γίνει κατανοητό ότι υπάρχει ζωή και πράγματα να κάνεις εδώ και να λειτουργήσουμε και ως πόλος έλξης για τους ανθρώπους που σχεδιάζουν διακοπές.”, ανέφερε η κα Ποταμούση.

Σχετικά Άρθρα