Και Ουρολόγος και... συγγραφέας

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 25/03/2024 - 21:33

Και επιστήμη και συγγραφή. Ο Γιάννης Γλύκας τα συνδυάζει και τα δύο, όπως από μικρός συνδύαζε τα διαβάσματα του, με τις δραστηριότητες της μητέρας του Μαριέτας Σκανδάλη, που την ακολουθούσε από τα παρασκήνια των Θεατρικών σκηνών, μέχρι τα κοινά του ΜΕΟΘ. 

Γεννημένος το 1988 στα Θυμιανά, υπερήφανος γι' αυτό, ακολουθεί τη θέληση της καρδιάς του να σπουδάσει Ιατρική. Στη συνέχεια μετά το Στρατιωτικό, συνεχίζει στην Χειρουργική του Σκυλίτσειου, με σκοπό να συνεχίσει στην Γυναικολογία, μέχρι που συναντά τον Γιάννη Γκιάλα και... εννοείται γίνεται Ουρολόγος. Ειδικεύεται δίπλα του στο Γεννηματάς, κερδίζει μια υποτροφία της Ουρολογικής Εταιρείας στο Μιλάνο και επιστρέφει πάλι δίπλα στον Γιάννη Γκιάλα, που είναι εμφανώς μέντορας του, σε μεγάλη Ιδιωτική Κλινική της Αθήνας.

Από μικρός "πνιγμένος" στα βιβλία και έχοντας προφανώς το μικρόβιο καλά κρυμένο μέσα του, αυτό εκδηλώνεται στο Μιλάνο, όπου έχοντας τον ανάλογο χρόνο αρχίζει να γράφει ασταμάτητα.

Έτσι προκύπτει το "Σκόνη στο χρόνο" το ιστορικό μυθιστόρημα, που όχι μόνο παρουσιάστηκε στην Αθήνα και το Ομήρειο αλλά τώρα περνάει σε νέα έκδοση, ελάχιστο χρόνο πρίν από την πρώτη.

Τα πολλά υπόλοιπα τα λέει στον Γιάννη Τζούμα, την Πέμπτη στις 7.00 και στις 11.00 μ.μ. στην Αλήθεια ΤV στην εκπομπή "Αυτοπροσώπως".

 

aytoprosopos_giannis_glykas

Σχετικά Άρθρα