Καλοκαίρι εκδηλώσεων και δράσεων από την Βιβλιοθήκη "Κοραής"

Παρ, 21/07/2017 - 15:45

Το Εφορευτικό Συμβούλιο και η Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Χίου «Κοραής», όπως ενημερώνει ο Πρόεδρος του Ε.Σ. Κ. Μερούσης, στα πλαίσια σχεδιασμού και υλοποίησης δράσεων κατά τους θερινούς μήνες διοργανώνει τις παρακάτω εκδηλώσεις:

  1. Έκθεση ομηρικών εκδόσεων στα πλαίσια μακρόχρονης συνεργασίας με τη Euroclassica και της ανάδειξης πολύτιμων τεκμηρίων.
  2. Παρουσιάσεις βιβλίων στα πλαίσια γνωριμίας με νέους χιώτες συγγραφείς.
  3. Εκπαιδευτικά προγράμματα (συνολικά 13) για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας από δίκτυο των εθελοντών και συνεργατών της Βιβλιοθήκης μας.
  4. Σε συνεργασία με το ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Παιδείας Δήμου Χίου διοργάνωση καλοκαιρινών εκπαιδευτικών προγραμμάτων (συνολικά 9).
  5. Με τη φιλοξενία και την υποστήριξη του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου Δήμου Χίου, και το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης συνδιοργανώνουν συνέδριο που αφιερώνεται σε δύο χιώτικης καταγωγής Φαναριώτες λόγιους και διπλωμάτες-πολιτικούς, που κατέχουν εξέχουσα θέση στο πάνθεον των Νεοελληνικών και Ευρωπαϊκών Γραμμάτων, εκτός από την παρουσία τους στο προσκήνιο των πολιτικών γεγονότων στην Ευρώπη του τέλους του 17ου και των αρχών του 18ου αιώνα.
  6. Σε συνεργασία με το «Χορό Ψαλτών Χίου» διημερίδα με θέμα: «Απόστολος Κώνστας ο Χίος, ο  τέταρτος των τριών».

Σχετικά Άρθρα