Χίος, Παρασκευή 10 Απριλίου

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΔΑΣ: Μένουμε σπίτι – μένουμε βιβλία!

Τρί, 24/03/2020 - 06:30

Την αυτό- απομόνωση μέσα στα βιβλία, αλλά και τα μυαλά… στα κάγκελα, λανσάρει ο Κώστας Μαρδάς, προτρέποντας τους φίλους του στο facebook να συμμορφωθούν με την κυβερνητική απόφαση .

 Χθες Δευτέρα, πρώτη μέρα εφαρμογής της πανελλήνιας καραντίνας, θέλοντας να δώσει το καλό παράδειγμα, έκανε κράτει από το καθημερινό του γρήγορο περπάτημα – παρ΄ότι δεν απαγορεύεται  -  επιλέγοντας  το … «κούρεμα» της διαδρομής, που κάνει εδώ και είκοσι χρόνια !

Γράφει σχετικά στο προφίλ του, αναρτώντας   φωτογραφία του ανάμεσα στη βιβλιοθήκη του σπιτιού του,  στο Παλαιό Φάληρο:   

 

«Αντί το καθιερωμένο πρωϊνό περπάτημα μιας ώρας στον Φλοίσβο, από σήμερα :  Τρέξιμο δεκαπέντε λεπτά στην πιλοτή της πολυκατοικίας και μετά, διάβασμα και γράψιμο στο κατ΄οίκον γραφείο.

Είπαμε:

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ
ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΙΒΛΙΑ
ΜΕΝΟΥΜΕ ΠΟΙΗΣΗ

ΜΕΝΟΥΜΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ

ΑΛΛΑ : ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΜΑΣ ΕΞΩ !..».

 

Ο Χιώτης δημοσιογράφος και συγγραφέας δέκα βιβλίων (και λίαν προσεχώς – όπως μας είπε – δύο ακόμη, ενός ποιητικού και ενός θεατρικού για την Επανάσταση του 1821 ) αναρτά κάθε πρωί ένα ποίημά με το μότο ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ – ΜΕΝΟΥΜΕ ΠΟΙΗΣΗ.

Ιδού ένα  χαρακτηριστικό οκτάστιχο  :

 

«ΠΙΣΤΗ

 

Πατρίδα μου

 

Το πρώτο σπίτι

 

Η πρώτη αμαρτία

 

Πρώτη δημοτικού

 

*

 

Θρησκεία μου

 

Της μάνας μου τα μάτια

 

Της φαντασίας παλάτια

 

Το βλέμμα ενός παιδιού».

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 06/04/2020 - 07:34

Ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη μας Μίκη Θεοδωράκη περιλαμβάνει η δίωρη μουσική εκπομπή του Απριλίου που εντάσσεται στις «Ανθρώπινες Διαδρομές» που μεταδίδεται κάθε Τρίτη στις 7 και σε επανάληψη στις 11 και στις 3.00 μ.μ. της Τετάρτης στην Αλήθεια ΤV.

Πρωταγωνιστές της ο Γιώργος Μισετζής και η Μαρία Καλαγκιά που μιλούν για το Ωδείο Αιγέας (33 χρόνια δράσης) και αποδίδουν κατανυκτικά αγαπημένα τραγούδια του Θεοδωράκη που όλοι έχουμε αγαπήσει και τραγουδήσει.

anthropines_diadromes_me_ton_giorgo_misetzi_kai_tin_maria_kalagkia