Χίος, Παρασκευή 7 Αυγούστου

Μαρτυρίες Μικρασιατών για την τραγική σφαγή την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου στον  «Φάρο» Βαρβασίου

Δευ, 09/09/2019 - 18:28

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων του «Φάρου» Βαρβασίου, για το Μήνα Μνήμης Μικρασίας, την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου στο ομώνυμο κινηματοθέατρο του στις 8.00 μ.μ. θα προβληθούν συνεντεύξεις Μικρασιατών, που έζησαν τα δραματικά γεγονότα της καταστροφής.

Ιστορικές είναι οι μαρτυρίες εκείνης της τραγικής περιόδου για τον ελληνισμό, όπως καταγράφηκαν ηλεκτρονικά για την εκπομπή «Ανθρώπινες Διαδρομές» που επιμελείται και παρουσιάζει στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV ο Δημήτρης Φρεζούλης.

Έτσι θα προβληθούν συνεντεύξεις του Δημοσθένη Δασκαλάκη (1997), της Αργυρώς Κουρίδη (2002) και του Αθανασίου Ροδάκη (1996), οι οποίοι με γλαφυρό τρόπο περιγράφουν όλα όσα διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια της μεγάλης σφαγής, αλλά και την υποδοχή των προσφύγων στη Χίο.

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 07/08/2020 - 13:34

Όλα όσα διδάχτηκαν στο εργαστήριο βιβλιοδεσίας του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου Δήμου Χίου, εκθέτουν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Κώστα Στείρου, στην Αίθουσα του Εκπολιτιστικού Αθλητικού Συλλόγου Φρουρίου από 7 έως και 9 Αυγούστου.

«Χρειάστηκε αρκετός κόπος και χρόνος από τους  11 μαθητές που εκθέτουν  βιβλιογλυπτά καθώς και διάφορα είδη βιβλιοδεσίας, όλα με την έμπνευση των μαθητών», ανέφερε ο υπεύθυνος του εργαστηρίου Κώστας Στείρος συμπληρώνοντας ότι ακόμη και την περίοδο της καραντίνας οι μαθητές με τηλεδιασκέψεις συνέχισαν να δημιουργούν.

Η έκθεση θα είναι ανοικτή  από τις 7 το απόγευμα  έως της 10 το βράδυ.