"Με αφορμή το '21"

Πέμ, 08/04/2021 - 07:03

Στα πλαίσια της σειράς εκπομπών στην τηλεόραση της "Αλήθειας", με τίτλο "Με αφορμή το '21", την οποία επιμελείται και παρουσιάζει ο Παύλος Καλογεράκης, προσκεκλημένος αυτήν την Τετάρτη 14/4 (ώρα 8μ.μ.), είναι ο διδάσκαλος και τέως διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Λουκά Λειβαδίων, κος Λουκάς Αμπελιώτης. 

Συζητούν το θέμα: "Ο Εθνικός Ευεργέτης Γεώργιος Βούρος και η συμβολή του στην ανάπτυξη και την πρόοδο του νέου Ελληνικού κράτους". Ειδικότερα, γίνεται αναφορά στην καταγωγή, στους κλάδους της οικογένειας και στην ζωή τους στην περιοχή των Λειβαδίων που τότε ήταν προάστιο της πόλης της Χίου.

Επίσης, γίνεται αναφορά στον πατέρα, στους αδελφούς του και στην προσφυγιά τους στις σφαγές του Νησιού. Καταγράφονται οι πορείες της ζωής του, οι σπουδές του και οι επαγγελματικές  επιτυχίες στο διπλωματικό πεδίο.

Τιμάται η μνήμη του με την αναφορά στις διαδικασίες για την μετατροπή της περιουσίας του σε δωρεές, όπως  την ανέγερση του ναού του Αγίου Λουκά Λειβαδίων και των δύο γειτονικών σχολείων.

Σημειώνεται η πληθώρα δωρεών σε άτομα και φορείς. Τέλος, ο ομιλητής διαβάζει δύο ενδιαφέροντα επίκαιρα μικρά κείμενα.

Η εκπομπή επαναλαμβάνεται την επόμενη ημέρα, Πέμπτη 15/4 στις 4 μ.μ.

 

Σχετικά Άρθρα