«Με αφορμή το ‘21»

Πέμ, 15/04/2021 - 17:51

Στα πλαίσια της σειράς εκπομπών στην Αλήθεια ΤV με τίτλο "Με αφορμή το '21", την οποία επιμελείται και παρουσιάζει ο Παύλος Καλογεράκης, προσκεκλημένος αυτήν την Τετάρτη 21/4 (ώρα 8μ.μ.), είναι ο κ. Κωνσταντίνος Φραγκομίχαλος, διδάκτωρ Φιλολογίας, πρώην σχολικός Σύμβουλος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και πανεπιστημιακός στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Θέμα της συζήτησης είναι:

«Τα τραγικά γεγονότα των Σφαγών της Χίου, όσα προηγήθηκαν, οι δραματικοί μήνες των Σφαγών και τα επακόλουθα».

Η εκπομπή αυτή αποτελεί το Α' μέρος της παρουσίασης. Ειδικότερα, παρουσιάζεται η πνευματική, κοινωνική και οικονομική άνθιση του Νησιού κατά τους αιώνες που προηγήθηκαν, η κατάσταση στα χρόνια πριν από την έκρηξη της Επανάστασης, τα δραματικά γεγονότα κατά το 1821 και η αποτυχημένη προσπάθεια του Τομπάζη, οι ενέργειες του Βαχίτ Πασά με την ενδυνάμωση της Οθωμανικής φρουράς, η άφιξη του Λογοθέτη και του Μπουρνιά, οι συλλήψεις και οι φυλακίσεις του Μητροπολίτη, προκρίτων και προεστών.

Το πρώτο αυτό μέρος φτάνει μέχρι τα τραγικά  γεγονότα του τέλους του Μαρτίου του 1822. Η έναρξη των σφαγών από την Μεγάλη Εβδομάδα του 1822 και μετά, στην επόμενη εκπομπή.

Να σημειωθεί ότι η εκπομπή παρουσιάζεται σε επανάληψη την επόμενη ημέρα Πέμπτη 22./4 στις 4μ.μ.

Επίσης για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν οποιαδήποτε προηγούμενη εκπομπή μπορούν να την βρουν στον σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=Hpmwps0nIYw&list=PLHeBvJuyOGnblSJpbWPk-3...

Σχετικά Άρθρα