«Με αφορμή το ‘21»: Η Χιώτικη ναυτοσύνη χθες και σήμερα

Παρ, 15/10/2021 - 18:35

Στα πλαίσια της σειράς εκπομπών με τίτλο "Με αφορμή το '21", την οποία παρουσιάζει στην Αλήθεια ΤV ο Παύλος Καλογεράκης, προσκεκλημένη αυτή την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 8 το απόγευμα και σε επανάληψη στις 12 τα μεσάνυχτα, είναι η Ελένη Θανοπούλου, καθηγήτρια στο Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και πρώην αναπληρώτρια πρύτανής του.

Επίσης, έχει διδάξει σε πανεπιστήμια της Μεγάλης Βρετανίας και είναι σήμερα επίσημη προσκεκλημένη καθηγήτρια στο Bayes Business  School στο City του Λονδίνου, θέμα συζήτησης είναι η χιώτικη ναυτοσύνη χθες και σήμερα.

Συζητούν για την διαχρονική ζωντάνια και εξωστρέφεια της Χιώτικης ναυτοσύνης από την εποχή της Ελληνικής Επανάστασης μέχρι σήμερα, παρά τις κατά καιρούς τεράστιες δυσκολίες και σημαντικούς κινδύνους, επιχειρηματικούς και άλλους, που πέρασε.

Γίνεται αναφορά στην ιστορία των κοιτίδων της χιώτικης ναυτικής παράδοσης καθώς και στις εκπαιδευτικές δυνατότητες του παρελθόντος.

Οι κοινωνικές και πολιτισμικές συνθήκες των διαφόρων εποχών και η επίδρασή τους στην οικονομία και στον πολιτισμό του Νησιού.

Τέλος, αναδεικνύεται η σημερινή υψηλής στάθμης παρεχόμενη εκπαίδευση σε όλα τα επίπεδα και για όλες τις ειδικότητες, στο Νησί μας και η τεράστιας αξίας συμβολή της ναυτιλίας στον Τόπο μας που αποτελεί και τον καλύτερο δείκτη επιβεβαίωσης μιας άριστης και σίγουρης επαγγελματικής πορείας.

Να σημειωθεί ότι η εκπομπή παρουσιάζεται σε επανάληψη την επόμενη ημέρα Πέμπτη 21 Οκτωβρίου στις 4 μ.μ.

Σχετικά Άρθρα