Χίος, Σάββατο 25 Ιανουαρίου

Μια δική μας... Ρένα στο Καστρομηνά την Τετάρτη

Η Υρώ Μανέ στη «Ρένα» του Αύγουστου Κορτώ,
Κυρ, 04/08/2019 - 09:46

Στη Χιό είναι αλλιώς.

Η αγάπη για ιδιαίτερη πατίδα δεν κρύβεται και η Υρώ Μανέ, δεν θα παρουσιάσει  απλά και στο νησί άλλη μια επιτυχημένη θεατρική παραγωγή με τη «Ρένα» του Αύγουστου Κορτώ, αλλά μια παράσταση ιδιαιτέρως αφιερωμένη στην πατρίδα της.

Προηγήθηκαν βεβαίως πολλές παραστάσεις σε πόλεις της Περιφέρειας με το επιτυχημένο έργο, που ανεβάζεται μονίμως στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Η Χιώτισσα στην καταγωγή ηθοποιός πρωταγωνιστεί στην θεατρική παραγωγή που σκηνοθετεί η Νικαίτη Κοντούρη και σε συνέντευξή της στο Ράδιο «Α» μίλησε για την πρόκληση του συγκεκριμένου ρόλου της Ρένας, μιας υπέργηρης ιερόδουλης που  διηγείται τη θυελλώδη ζωή της σε τρεις δημοσιογράφους και μέσα από αυτή τη διήγηση παρουσιάζεται παράλληλα όλη η σύγχρονη ελληνική ιστορία από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα έως σήμερα.

Στα αξιοσημείωτα η Υρώ Μανέ καταγράφει τον ψυχισμό της Ρένας και το μήνυμά της που αποτελεί ύμνο στην αγάπη.

Στο νησί μας παράσταση θα δοθεί στο θέατρο "Καστρομηνά" την Τετάρτη 7 Αυγούστου στις 9.30 μ.μ., Εισιτήρια προπωλούνται, ενώ αν παρατηρηθεί αυξημένο ενδιαφέρον θα δοθεί και δεύτερη παράσταση.

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 24/01/2020 - 13:19

Μια… διαφορετική θεατρική παράσταση ανεβάζει στις 28 Ιανουαρίου η θεατρική ομάδα «Παρασκήνιο 18» ανοίγοντας έτσι ένα κύκλο παραστάσεων BAR THEATER.

Σύμφωνα με τους συντελεστές Ευγενία Κλαδιά και Σταύρο Σπυράκη πρόκειται για μια νέα αρχή της ομάδας «Παρασκήνιο 18», που θα ανεβάζει παραστάσεις στο καφέ Ρόδι.

Η πρώτη παράσταση περιλαμβάνει αποσπάσματα από το βιβλίο «Ταχυδρομείο» του Τσαρλς Μπουκόβσκι με την Ευγενία Κλαδιά να τονίζει ότι η παρουσίαση μιας παράστασης σε ένα καφέ - μπαρ, είναι καινοτόμα και συνάμα πρόκληση για την ομάδα.

Την σκηνοθεσία της παράσταση έκανε ο Σταύρος Σπυράκης που κάλεσε το θεατρόφιλο κοινό σε μια διαφορετική θεατρική εμπειρία.

bar_theater_apo_to_paraskinio_18_sto_rodi