Χίος, Κυριακή 9 Αυγούστου

Μια δική μας... Ρένα στο Καστρομηνά την Τετάρτη

Η Υρώ Μανέ στη «Ρένα» του Αύγουστου Κορτώ,
Κυρ, 04/08/2019 - 09:46

Στη Χιό είναι αλλιώς.

Η αγάπη για ιδιαίτερη πατίδα δεν κρύβεται και η Υρώ Μανέ, δεν θα παρουσιάσει  απλά και στο νησί άλλη μια επιτυχημένη θεατρική παραγωγή με τη «Ρένα» του Αύγουστου Κορτώ, αλλά μια παράσταση ιδιαιτέρως αφιερωμένη στην πατρίδα της.

Προηγήθηκαν βεβαίως πολλές παραστάσεις σε πόλεις της Περιφέρειας με το επιτυχημένο έργο, που ανεβάζεται μονίμως στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Η Χιώτισσα στην καταγωγή ηθοποιός πρωταγωνιστεί στην θεατρική παραγωγή που σκηνοθετεί η Νικαίτη Κοντούρη και σε συνέντευξή της στο Ράδιο «Α» μίλησε για την πρόκληση του συγκεκριμένου ρόλου της Ρένας, μιας υπέργηρης ιερόδουλης που  διηγείται τη θυελλώδη ζωή της σε τρεις δημοσιογράφους και μέσα από αυτή τη διήγηση παρουσιάζεται παράλληλα όλη η σύγχρονη ελληνική ιστορία από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα έως σήμερα.

Στα αξιοσημείωτα η Υρώ Μανέ καταγράφει τον ψυχισμό της Ρένας και το μήνυμά της που αποτελεί ύμνο στην αγάπη.

Στο νησί μας παράσταση θα δοθεί στο θέατρο "Καστρομηνά" την Τετάρτη 7 Αυγούστου στις 9.30 μ.μ., Εισιτήρια προπωλούνται, ενώ αν παρατηρηθεί αυξημένο ενδιαφέρον θα δοθεί και δεύτερη παράσταση.

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 07/08/2020 - 13:34

Όλα όσα διδάχτηκαν στο εργαστήριο βιβλιοδεσίας του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου Δήμου Χίου, εκθέτουν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Κώστα Στείρου, στην Αίθουσα του Εκπολιτιστικού Αθλητικού Συλλόγου Φρουρίου από 7 έως και 9 Αυγούστου.

«Χρειάστηκε αρκετός κόπος και χρόνος από τους  11 μαθητές που εκθέτουν  βιβλιογλυπτά καθώς και διάφορα είδη βιβλιοδεσίας, όλα με την έμπνευση των μαθητών», ανέφερε ο υπεύθυνος του εργαστηρίου Κώστας Στείρος συμπληρώνοντας ότι ακόμη και την περίοδο της καραντίνας οι μαθητές με τηλεδιασκέψεις συνέχισαν να δημιουργούν.

Η έκθεση θα είναι ανοικτή  από τις 7 το απόγευμα  έως της 10 το βράδυ.