Μούσα σε... Παραδείσους ξένους στο Ιδρυμα Τσάκου

Μια συναυλία με μήνυμα, με μια εξαιρετική Σοπράνο, με πιάνο υπέροχο και...δυο μικρά ανατέλλοντα μουσικά αστεράκια!
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Κυρ, 05/05/2019 - 06:16

''Παράδεισοι ξένοι'', μια συναυλία πραγματικά διαφορετική, αντισυμβατική και ελεύθερη, όπως ανακοινώθηκε από τη ''Μούσα Ελληνική'' και την αγαπημένη Μαέστρο της Χίου Ελευθερία Λυκοπάντη, πραγματοποιήθηκε στο Κοινωφελές Ίδρυμα Μαρία Τσάκος στις 7μ.μ. το Σάββατο 4 Μαϊου 2019, με έργα Συνθετών που εκπατρίστηκαν, είτε από ανάγκη είτε από πόθο για αναζήτηση.

Μουσικές Συνθέσεις του Ραχμάνινωφ, Γκέρσουιν, Μπερστάιν, Μποροντίν, Βάιλ, Σκαλκώτα, Κωνσταντινίδη, Πιατσόλα, Μαντσίνι, Χατζιδάκι, Λεοντή και Σακελλαρίδη. Μουσικές γεμάτες με τα συναισθήματα όλων εκείνων που υποχρεώνονται να δραπετεύσουν από τη σκληρή πραγματικότητα του τόπου τους και ακροβατώντας σε μια νέα πατρίδα, βρίσκουν τη υποδοχή και την αποδοχή που σβήνει το ''στίγμα'' του ξένου. Μηνύματα πάντα επίκαιρα, ανθρώπινα και πολύτιμα για την κοινωνία μας, που πολύ την έχει βαρύνει η τεχνοκρατική θεώρηση των πραγμάτων, μαζί με τα δώρα της ανάπτυξης που της έφερε.

         Mία εξαιρετικής ποιότητας μουσική βραδιά, άρτια καθ' όλα...και με περίσσια χάρη...γιατί, δίπλα στην αριστοτεχνική Σοπράνο Θάλεια Μουτοπούλου (που μάγεψε το ακροατήριο με τη θέρμη της) και μαζί με τους υπέροχους και καταξιωμένους μουσικούς Παναγιώτη Κραμπή και τη Μαέστρο της Χίου Ελευθερία Λυκοπάντη στο πιάνο, έκαναν την πρώτη επιτυχημένη τους εμφάνιση δύο μικρά ''φυντανάκια'', τα νεαρά υπέροχα ανατέλλοντα μουσικά ''αστέρια'', Εβελίνα Μπουμπούλη και Ειρήνη Ράγκου (που ακόμα πηγαίνουν στο Δημοτικό) και τραγούδησαν άξια, όμορφα και με σιγουριά, φανερώνοντας ότι μελέτησαν καλά το μάθημά τους, πράγμα που ανέδειξε το έμφυτο ταλέντο τους. Όλα τα παιδιά έχουν το ταλέντο τους και με την εύστοχη φροντίδα και υποστήριξη των γονέων τους, μαζί με την καθοδήγηση των κατάλληλων Εκπαιδευτικών, αξιοποιούνται και ''ανθίζουν''. 

          Η Ελευθερία Λυκοπάντη έχει το χάρισμα να προσφέρει πάντα στο κοινό, που απολαμβάνει τις Μουσικές-Επολιτιστικές Εκδηλώσεις της, τέτοια μουσική και τέτοια μηνύματα, που εμπλουτίζουν την ψυχή και το πνεύμα...και αναβαθμίζουν την πολιτιστική ζωή του νησιού.

          Πως φαντάζεσαι την ''πατρίδα'', τι είναι για 'σένα; Πως βοηθάμε τον Άλλον να βρει τη δική του;...Γράφει το σημείωμα της αφίσας που προανήγγειλε την εκδήλωση. Το εκλεκτό κοινό που παρακολούθησε την εκδήλωση του Σαββάτου, μαζί με την τέρψη που εισέπραξε από το ωραίο, ευχάριστο και ποιοτικό μουσικό πρόγραμμα, σίγουρα έλαβε και το μήνυμα. 

Δημήτρης Ζαφείρης

moysa_se_paradeisoys_xenoys

Σχετικά Άρθρα