Χίος, Δευτέρα 20 Ιανουαρίου

Μούσα σε... Παραδείσους ξένους στο Ιδρυμα Τσάκου

Μια συναυλία με μήνυμα, με μια εξαιρετική Σοπράνο, με πιάνο υπέροχο και...δυο μικρά ανατέλλοντα μουσικά αστεράκια!
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Κυρ, 05/05/2019 - 06:16

''Παράδεισοι ξένοι'', μια συναυλία πραγματικά διαφορετική, αντισυμβατική και ελεύθερη, όπως ανακοινώθηκε από τη ''Μούσα Ελληνική'' και την αγαπημένη Μαέστρο της Χίου Ελευθερία Λυκοπάντη, πραγματοποιήθηκε στο Κοινωφελές Ίδρυμα Μαρία Τσάκος στις 7μ.μ. το Σάββατο 4 Μαϊου 2019, με έργα Συνθετών που εκπατρίστηκαν, είτε από ανάγκη είτε από πόθο για αναζήτηση.

Μουσικές Συνθέσεις του Ραχμάνινωφ, Γκέρσουιν, Μπερστάιν, Μποροντίν, Βάιλ, Σκαλκώτα, Κωνσταντινίδη, Πιατσόλα, Μαντσίνι, Χατζιδάκι, Λεοντή και Σακελλαρίδη. Μουσικές γεμάτες με τα συναισθήματα όλων εκείνων που υποχρεώνονται να δραπετεύσουν από τη σκληρή πραγματικότητα του τόπου τους και ακροβατώντας σε μια νέα πατρίδα, βρίσκουν τη υποδοχή και την αποδοχή που σβήνει το ''στίγμα'' του ξένου. Μηνύματα πάντα επίκαιρα, ανθρώπινα και πολύτιμα για την κοινωνία μας, που πολύ την έχει βαρύνει η τεχνοκρατική θεώρηση των πραγμάτων, μαζί με τα δώρα της ανάπτυξης που της έφερε.

         Mία εξαιρετικής ποιότητας μουσική βραδιά, άρτια καθ' όλα...και με περίσσια χάρη...γιατί, δίπλα στην αριστοτεχνική Σοπράνο Θάλεια Μουτοπούλου (που μάγεψε το ακροατήριο με τη θέρμη της) και μαζί με τους υπέροχους και καταξιωμένους μουσικούς Παναγιώτη Κραμπή και τη Μαέστρο της Χίου Ελευθερία Λυκοπάντη στο πιάνο, έκαναν την πρώτη επιτυχημένη τους εμφάνιση δύο μικρά ''φυντανάκια'', τα νεαρά υπέροχα ανατέλλοντα μουσικά ''αστέρια'', Εβελίνα Μπουμπούλη και Ειρήνη Ράγκου (που ακόμα πηγαίνουν στο Δημοτικό) και τραγούδησαν άξια, όμορφα και με σιγουριά, φανερώνοντας ότι μελέτησαν καλά το μάθημά τους, πράγμα που ανέδειξε το έμφυτο ταλέντο τους. Όλα τα παιδιά έχουν το ταλέντο τους και με την εύστοχη φροντίδα και υποστήριξη των γονέων τους, μαζί με την καθοδήγηση των κατάλληλων Εκπαιδευτικών, αξιοποιούνται και ''ανθίζουν''. 

          Η Ελευθερία Λυκοπάντη έχει το χάρισμα να προσφέρει πάντα στο κοινό, που απολαμβάνει τις Μουσικές-Επολιτιστικές Εκδηλώσεις της, τέτοια μουσική και τέτοια μηνύματα, που εμπλουτίζουν την ψυχή και το πνεύμα...και αναβαθμίζουν την πολιτιστική ζωή του νησιού.

          Πως φαντάζεσαι την ''πατρίδα'', τι είναι για 'σένα; Πως βοηθάμε τον Άλλον να βρει τη δική του;...Γράφει το σημείωμα της αφίσας που προανήγγειλε την εκδήλωση. Το εκλεκτό κοινό που παρακολούθησε την εκδήλωση του Σαββάτου, μαζί με την τέρψη που εισέπραξε από το ωραίο, ευχάριστο και ποιοτικό μουσικό πρόγραμμα, σίγουρα έλαβε και το μήνυμα. 

Δημήτρης Ζαφείρης

Σχετικά Άρθρα

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται στα νηπιαγωγεία Χίου
Παρ, 17/01/2020 - 11:00

Όπως γνωστοποιεί η Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη “Κοραής” συνδιοργανώνει με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, την εφαρμογή ψυχοκινητικού προγράμματος  μέσα από τη δραματοποίηση παραμυθιών, το οποίο θα απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας (5-6 ετών). Η πρόσκληση θα απευθύνεται σε όλα τα νηπιαγωγεία του Νομού Χίου και θα εφαρμόζεται μία φορά την εβδομάδα, κάθε Πέμπτη και ώρα 9:30 - 11:00, από την εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής κ. Ειρήνη Δημοπούλου.

     Η δραματοποίηση και η χρήση των παραμυθιών ως μέσο ψυχοκινητικής αγωγής, μπορεί να εμπλουτίσει και να δυναμώσει τη διαδικασία του παιχνιδιού. Τα παραμύθια γίνονται μια μοναδική εμπειρία που συνεισφέρει σημαντικά στην ανάπτυξη και την ωρίμανση της σκέψης και των συναισθημάτων των παιδιών. Ταυτόχρονα, τα παιδιά μέσα από στοχευμένα ερεθίσματα κίνησης, εμπλουτίζουν το κινητικό τους ρεπερτόριο και αυτή η κίνηση αποτελεί το μέσο για την ολόπλευρη ανάπτυξη της παιδικής τους προσωπικότητας.

     Τα Νηπιαγωγεία που επιθυμούν να συμμετέχουν πρέπει να δηλώνουν στο mail: koraesabekin@gmail.com ή στο τηλέφωνο της Δ.Κ.Ι.Β. Κοραής 2271044246 και ώρες από 9-12. Δηλώνουν την επιλογή του παραμυθιού που επιθυμούν, το αριθμό μαθητών που θα συμμετέχουν, τον εκπαιδευτικό που θα τα συνοδεύει και την ημερομηνία η οποία θα καθοριστεί από κοινού. Η επιλογή παραμυθιών γίνεται μέσα από δύο παραμύθια:

α) Τα χέρια δεν είναι για να δέρνουμε

β) Οι περιπέτειες της Βούλας στο κόκκινο βιβλίο