''Ο Φιλάργυρος'' του Μολιέρου από τα παιδιά του Βροντάδου... για να μη θολώνει το μυαλό...

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 03/12/2018 - 06:54

Οι μαθητές του Γενικού Λυκείου του Βροντάδου, με τη φρεσκάδα και την ομορφιά της νιότης, την επιδεξιότητα και την φροντίδα επαγγελματιών ηθοποιών του θεάτρου, παρουσίασαν τον ''Φιλάργυρο'' του Μολιέρου, στις 6.00 μ.μ. την Κυριακή 2/12/2018, μαζί με την "Εφηβική Ομάδα Αγίου Γεωργίου Βροντάδου" στην καινούργια πτέρυγα της αίθουσας εκδηλώσεων ''Σταμάτης Κριμιζής'' του Ιστορικού ''Ανδρεάδειου'' Γυμνασίου, που στέκει αγέρωχο πλάϊ στο κύμα και τον "Αφανή Ναύτη".

Τα παιδιά, ολοκλήρωσαν αυτό το εγχείρημα εντελώς μόνα τους, (με τους γονείς, τους καθηγητές και το σχολειό στο πλευρό τους) και ας παραδεχτούμε το γεγονός ότι αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια, για την ολοζώντανη απόδοση στο καθένα ξεχωριστά, στον ρόλο του, την εύστοχη και ευρηματική τους σκηνοθεσία, την πολύ επιτυχημένη μουσική επένδυση του έργου και τα υπέροχα και απέρριτα σκηνικά και κοστούμια, που έδωσαν και το κλίμα της εποχής του Μολιέρου και της Γαλλίας του Λουδοβίκου του 14ου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η νεανική αυτή θεατρική παρέα, ενθουσιάζει το κοινό, με την αίθουσα να γεμίζει γρήγορα με πολύ κόσμο και πηγαία χαμόγελα. Οι νεαροί ηθοποιοί έχουν παρουσιάσει πολλές επιτυχημένες παραστάσεις τα τελευταία έξι χρόνια και τα θεατρικά έργα τους έχουν γίνει ''must'' για το βρονταδούσικο κοινό.

Ο νεαρός σκηνοθέτης, τα αγόρια και τα κορίτσια που ερμήνευσαν τους ρόλους τους, με πηγαία απλότητα και σαφήνεια, αξίζουν επίσης συγχαρητήρια και για την επιλογή του έργου.

Ο Μολιέρος είναι ένας θεατρικός συγγραφέας που στην εποχή του έκανε μεγάλη αίσθηση με τα κοινωνικά του μηνύματα, που τα πέρασε μέσα από δροσερές και ευχάριστες κωμωδίες, παρουσιάζοντας πότε την ανθρώπινη ανοησία και πότε την ανθρώπινη υποκρισία.

Γενικώς πολλές πτυχές της ζωής και συχνές, κραυγαλέες συμπεριφορές των ανθρώπων που θαρρείς και φορούν παρωπίδες, μερικές φορές, ώστε να μη βλέπουν και να μην καταλαβαίνουν καλά-καλά, τι ακριβώς κάνουν. 

Ο Μολιέρος είναι πάντα επίκαιρος και διδακτικός, ειδικά ο ''Φιλάργυρος'', που παρουσίασαν τα παιδιά στο Γενικό Λύκειο του Βροντάδου με μεγάλη επιτυχία, είναι τροφή για σκέψη στις μέρες μας, που τα οικονομικά σκαμπανεβάσματα έχουν αφήσει πολύ κόσμο μετέωρο και στη μέση.

Το κοινό διασκέδασε και το χάρηκε πάρα πολύ, ο νεαρός σκηνοθέτης και οι ηθοποιοί (κορίτσια κι αγόρια), που έπαιξαν στην παράσταση, μίλησαν για το έργο και τις δραστηριότητές τους σε σχετική τους συνέντευξη στην "Αλήθεια TV". Η διασκευή του έργου καθώς και η σκηνοθετική και γενική του επιμέλεια, ήταν του Όμηρου Γιαννά, με την υποστήριξη και τη συνεργασία της Μαριαλένας Κυπριάδη.

Οι ηθοποιοί με τη σειρά που εμφανίστηκαν είναι:

Αφηγήτρια Φροσύνη: Αγγελική Μουζήθρα, Aφηγήτρια Φρόσω: Κλεοπάτρα Τσαμπλάκου, Αρπαγκόν: Σταμάτης Π. Στείρος, Λίζα: Μαρκέλλα Μαθιούδη, Βαλέριος: Στρατής Σκαπινάκης, Κλεάνθης: Μανώλης Ζαννίκος, Σίμος: Σταμάτης Στ. Στείρος, Μεσίτης: Μιχάλης Γκιάλης, Φροσούλα: Αγγελική Γκιάλη, Μαρούλα: Λία Αρμένη, Νικόλ - Ελισάβετ: Μαριέττα Μπατή, Μισέλ - Αστυνόμος: Αργυρώ Μαθιούδη, Μαριάννα: Αγγελική Βούλγαρη.

Και όπως γραφούν και τα παιδιά στο πρόγραμμα της παράστασης ''Η αγάπη υπερέχει του πλούτου και όποιας άλλης μορφής αιχμαλωσίας του ανθρώπου'' και όπως έλεγαν και οι παλιοί ''Θεέ μου μην μας δίνεις ούτε πλούτο ούτε φτώχεια'' για να μη θολώνει το μυαλό, γιατί και στα δυο θολώνει.       

o_filargyros_toy_molieroy_sto_andreadeio

Σχετικά Άρθρα