Χίος, Δευτέρα 10 Αυγούστου

Ο Καθηγητής γλωσσολογίας Γεώργιος Μπαμπινιώτης ομιλητής στις Οινούσσες

Εκδηλώσεις για τον Απόστολο Παύλο
Πέμ, 27/06/2019 - 07:35

Ο Καθηγητής γλωσσολογίας Γεώργιος Μπαμπινιώτης θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στις Οινούσσες με θέμα «Η μακραίωνη συνέχεια, η μοναδική καλλιέργεια και η οικουμενικότητα της ελληνικής γλώσσας» στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν εκεί το Σάββατο με τη ευκαιρία του εορτασμού

του Αποστόλου Παύλου.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων ανακοινώθηκε από τον Δήμο Οινουσσών και τον Σύλλογο «Φίλοι Οινουσσών» και έχει ως εξής:

7.00 μ.μ. Πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός στην πλατεία Ναυτοσύνης χοροστατούντος του Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου.

Μετά το πέρας της ακολουθίας του εσπερινού θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του καθηγητή  Γεωργίου Μπαμπινιώτη.

Θα ακολουθήσει βράβευση των μαθητών και μαθητριών του διαγωνισμού της Μητρόπολης Χίου για τον Απόστολο Παύλο και επίδοση αναμνηστικών διπλωμάτων στους συμμετάσχοντας.

Η εκδήλωση θα κλείσει από την χορωδία Οινουσσών, που θα τραγουδήσει τον ύμνο της αγάπης και άλλα τραγούδια.

Για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών το Ε/Γ-Ο/Γ «ΟΙΝΟΥΣΣΑΙ ΙΙΙ» θα αναχωρήσει από τη Χίο το Σάββατο στις 5:30 μ.μ. και από τις Οινούσσες μετά το πέρας των εκδηλώσεων (τηλ. επικοινωνίας 22710 41390).

Την Κυριακή κατά την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Μάρκου Βροντάδου, θα τιμηθεί ο καθηγητής Γ. Μπαμπινιώτης από τον... μαθητή του Μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκο, με το Σταυρό του Αγίου Ισιδώρου και εν συνεχεία θα επισκεφθεί την Βιβλιοθήκη "Αγιος Αγαπητός" όπου θα ομιλήσει στους κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου.

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 09/08/2020 - 13:44

Για τέταρτη χρονιά φέτος καιη  συμμετοχή στον διαγωνισμό γλυπτικής στην άμμο, που διοργάνωσε ο ΜΕΟΘ ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Πάνω από 100 παιδιά χωρισμένα σε 20 ομάδες, από τις οποίες τρείς της Κιβωτού, έδωσαν όλο το μεράκι τους αποτυπώνοντας από κροκόδειλους μέχρι αντιρατσιστικά σύμβολα, στην πανέμορφη άμμο του Καρφά.

Τα παιδιά μας εξέπληξαν είπαν εκ μέρους του ΜΕΟΘ η Ελένη Γιαννακουλάκου και ο Πέτρος Τζιώτης, ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης Παντελής Μπουγδάνος, που έδωσε τα σχετικά βραβεία σε όλες τις ομάδες, δύο τρίτες, δύο δεύτερες και μία πρώτη, τους συνεχάρη όλους για την πρωτοβουλία και την συμμετοχή.