Ο "κορωνοϊός" χτύπησε και το έργο στον Ανάβατο

Σταμάτησαν οι εργασίες λόγω επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο συνεργείο αποκατάστασης
Δείτε το Βίντεο
Τετ, 17/11/2021 - 14:56

Ο κορωνοϊός «χτύπησε» και το έργο του Αναβάτου, αφού μέλη του συνεργείου που απασχολούνται στην αποκατάσταση του μνημείου, στο πάνω τμήμα του οικισμού, στο Κάστρο, νόσησαν με αποτέλεσμα να σταματήσουν οι εργασίες.

«Πριν από δύο ημέρες είχαμε δύο κρούσματα και στη συνέχεια παρουσιάστηκαν άλλα δύο», ανέφερε στην «Αλήθεια» η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χίου, Όλγα Βάσση.

«Αποδεκατίστηκε το συνεργείο μας, όλο το προσωπικό είναι σε καραντίνα», σχολίασε λέγοντας ωστόσο ότι εκείνο που προέχει είναι η υγεία όλων πέρα από την όποια χρονική καθυστέρηση.

Κατά την ίδια το δυσκολότερο τμήμα του έργου, που έχει να κάνει με το στήσιμο του εργοταξίου έχει ήδη γίνει, ενώ μέσα στο χειμώνα θα μπορέσει το συνεργείο να δουλέψει σε εσωτερικούς χώρους, όπως στην εκκλησία της Παναγίας, εφ’όσον ολοκληρωθεί η σκεπή.

Να θυμίσουμε ότι εκτός από την Παναγία εργασίες θα γίνουν και στον Ταξιάρχη, ενώ θα διαμορφωθεί διαδρομή μέσα στο κάστρο για να μπορεί με ασφάλεια να περιηγείται πλέον ο επισκέπτης σ' έναν οργανωμένο αρχαιολογικό χώρο.

o_koronoios_htypise_kai_to_ergo_ston_anavato

Σχετικά Άρθρα