Οι Κληρονόμοι στη Λέσχη

Την Παρασκευή στις 8.30 μ.μ. στο Ομήρειο
Πέμ, 11/04/2019 - 15:38

 

Δραματική/ Παραγουάη, Γερμανία/ 2018/ 98΄

Σκηνοθεσία-Σενάριο: Μαρσέλο Μαρτινέσι

Πρωταγωνιστούν: Άνα Μπρουν, Μαργκαρίτα Ιρούν, Άνα Ιβάνοβα

 

Η Τσικίτα και η Τσέλα είναι δύο πρώην ευκατάστατες κυρίες που ζουν μαζί εδώ και 30 χρόνια στο αρχοντικό τους. Η Τσικίτα δυναμική και γήινη καθοδηγεί τις ζωές και των δύο. Η Τσέλα παραιτημένη, εύθραυστη και φοβισμένη ακολουθεί. Η δεινή οικονομική τους κατάσταση τις αναγκάζει να εκποιούν τα υπάρχοντα του αρχοντικού , κληρονομιά της Τσέλα. Ώσπου η Τσικίτα μπαίνει στην φυλακή λόγω απάτης των τραπεζών στις οποίες χρωστάνε…

γραφική παράδοση) έρχεται μια ταινία έκπληξη, η οποία με απαλό, ήρεμο τρόπο εισχωρεί βαθιά στην γυναικεία ψυχοσύνθεση. Η πρωταγωνίστρια (η εκπληκτική Άνα Μπρουν) αναλαμβάνει σιγά-σιγά κι αθόρυβα τη ζωή στα χέρια της κι έρχεται αντιμέτωπη με τις συμβάσεις και τις συνήθειες μιας ολόκληρης ζωής. Και αρχίζει να επιθυμεί, να νοιώθει ερωτισμό. Με σενάριο ψιλοβελονιά και μια σκηνοθεσία που το υποστηρίζει σοφά, όπου χρειάζεται τολμηρά κι αλλού μετρημένα , ο Μαρσέλο Μαρτινέσι μας δηλώνει ότι η επανάσταση μπορεί να έρθει και με ήσυχες αλλαγές.

Διακρίσεις: βραβείο Ερμηνείας Ά Γυναικείου ρόλου & βραβείο Κριτικών Φεστιβάλ Βερολίνου 2018, Χρυσή Αθήνα στις Νύχτες Πρεμιέρας 2018.    

Σχετικά Άρθρα