Χίος, Σάββατο 18 Ιανουαρίου

Οι βραβευθέντες του διαγωνισμού ζωγραφικής για την Πρωτομαγιά

Παρ, 28/04/2017 - 19:41

Την Παρασκευή 28 Απριλίου 2017 πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Εργατικού Κέντρου η αξιολόγηση των έργων ζωγραφικής των μαθητών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό με θέμα την Εργατική Πρωτομαγιά. Η επιτροπή ήταν τριμελής και αποτελείτο από την κυρία Μαρία Σαρρή και τους κυρίους Αντώνη Τσατσαρώνη και  Γιώργο Μουτσάτσο. Συνολικά έλαβαν μέρος 46 παιδιά από όλες τις κατηγορίες. Ύστερα από λεπτομερή εξέταση των έργων προέκυψαν τα εξής αποτελέσματα:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-ΛΥΚΕΙΟΥ

1ο ΒΡΑΒΕΙΟ: ΜΑΡΙΑ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ, από το 2ο Λύκειο Χίου

2ο ΒΡΑΒΕΙΟ: ΜΑΡΙΝΑ ΠΑΠΑΣΤΑΜΑΤΗ, από το Γενικό Λύκειο Καλλιμασιάς

3ο ΒΡΑΒΕΙΟ: ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ, από το  Γενικό Λύκειο Καλλιμασιάς

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

1ο ΒΡΑΒΕΙΟ: ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΟΥ, από το τμήμα ζωγραφικής του «Λέων Αλλάτιου»

2ο ΒΡΑΒΕΙΟ: ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ΨΩΜΑ, από τον Σύλλογο Φρουρίου «Άγιος Γεώργιος»

3ο ΒΡΑΒΕΙΟ: ΚΩΝ/ΝΑ ΜΑΥΡΟΥΛΗ, από τον Σύλλογο Φρουρίου «Άγιος Γεώργιος»

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΝΗΠΙΟΥ

1ο ΒΡΑΒΕΙΟ: ΑΝΤΩΝΙΑ ΒΑΜΒΟΥΡΗ, από τον Σύλλογο Φρουρίου «Άγιος Γεώργιος»

2ο ΒΡΑΒΕΙΟ: ΚΩΝ/ΝΟΣ ΤΟΥΡΛΗΣ, από τον Σύλλογο Φρουρίου «Άγιος Γεώργιος»

Ενημερώνουμε πως την Δευτέρα 1 Μαϊου 2017, ημέρα εορτασμού της Πρωτομαγιάς στο χώρο του Εργατικού Κέντρου και ώρα 10:00 πμ θα γίνει η βράβευση των παιδιών με την επίδοση βραβείων στους νικητές καθώς και τιμητικών επαίνων συμμετοχής σε όλα τα παιδιά που πήραν μέρος. Όλα τα έργα θα εκτεθούν στο χώρο της Πρωτομαγιάτικης Συγκέντρωσης.

 

                                                         Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΧΙΟΥ

 

Σχετικά Άρθρα

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται στα νηπιαγωγεία Χίου
Παρ, 17/01/2020 - 11:00

Όπως γνωστοποιεί η Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη “Κοραής” συνδιοργανώνει με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, την εφαρμογή ψυχοκινητικού προγράμματος  μέσα από τη δραματοποίηση παραμυθιών, το οποίο θα απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας (5-6 ετών). Η πρόσκληση θα απευθύνεται σε όλα τα νηπιαγωγεία του Νομού Χίου και θα εφαρμόζεται μία φορά την εβδομάδα, κάθε Πέμπτη και ώρα 9:30 - 11:00, από την εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής κ. Ειρήνη Δημοπούλου.

     Η δραματοποίηση και η χρήση των παραμυθιών ως μέσο ψυχοκινητικής αγωγής, μπορεί να εμπλουτίσει και να δυναμώσει τη διαδικασία του παιχνιδιού. Τα παραμύθια γίνονται μια μοναδική εμπειρία που συνεισφέρει σημαντικά στην ανάπτυξη και την ωρίμανση της σκέψης και των συναισθημάτων των παιδιών. Ταυτόχρονα, τα παιδιά μέσα από στοχευμένα ερεθίσματα κίνησης, εμπλουτίζουν το κινητικό τους ρεπερτόριο και αυτή η κίνηση αποτελεί το μέσο για την ολόπλευρη ανάπτυξη της παιδικής τους προσωπικότητας.

     Τα Νηπιαγωγεία που επιθυμούν να συμμετέχουν πρέπει να δηλώνουν στο mail: koraesabekin@gmail.com ή στο τηλέφωνο της Δ.Κ.Ι.Β. Κοραής 2271044246 και ώρες από 9-12. Δηλώνουν την επιλογή του παραμυθιού που επιθυμούν, το αριθμό μαθητών που θα συμμετέχουν, τον εκπαιδευτικό που θα τα συνοδεύει και την ημερομηνία η οποία θα καθοριστεί από κοινού. Η επιλογή παραμυθιών γίνεται μέσα από δύο παραμύθια:

α) Τα χέρια δεν είναι για να δέρνουμε

β) Οι περιπέτειες της Βούλας στο κόκκινο βιβλίο