Πρώτη φορά φέτος Καλοκαιρινό Τμήμα Μουσικής και Μουσικοκινητικής για παιδιά 7 έως 10 ετών στη Φιλαρμονική Δήμου Χίου.

Οι πρώτοι ολόγλυκοι καρποί έκαναν την επιτυχημένη εμφάνισή τους με μια υπέροχη Γιορτή Λήξης.
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Σάβ, 31/08/2019 - 06:37

Με τη φρεσκάδα, τη ζωντάνια, τις όμορφες χαρούμενες ρυθμικές και μελωδικές φωνές και τα παιχνίδια των μικρών μουσικών 7 έως 10 χρονών της Φιλαρμονικής του Δήμου Χίου, γέμισε κέφι, γέμισε και τις ''μπαταρίες'' της ψυχής του για καιρό, το ακροατήριο που παρακολούθησε χθες Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019 στις 8.00 μ.μ. τη Γιορτή Λήξης του Καλοκαιρινού Προγράμματος Μουσικής για Παιδιά της Φιλαρμονικής Δήμου Χίου, στον αίθριο χώρο της Φιλαρμονικής, δίπλα στο Εργατικό Κέντρο. 

Τα παιδιά παρουσίασαν όλα με χαμόγελο και χαρά και με μεγάλη επιτυχία, ένα πλούσιο και πολύ ευχάριστο πρόγραμμα με τραγούδια και παιχνίδια Μουσικής και Μουσικοκινητικής που κατάφερε να ''φτιάξει τη μέρα'' όλων των παρευρισκομένων, από τον Δήμαρχο Μανώλη Βουρνού και την πολυαγαπημένη Μαέστρο της Χίου Ελευθερία Λυκοπάντη, μέχρι τους φωτογράφους, τους εικονολήπτες... όλους τους γονείς που έχουν κάθε λόγο να χαίρονται, άλλα και τις υπέροχες Δασκάλες των παιδιών, που δικαίως μπορούν να καμαρώνουν για τους μαθητές τους και για τους κόπους τους, γιατί τα καινούργια ''δροσερά φυντανάκια'' που ''ποτίζουν'' με τις πολύτιμες γνώσεις της μουσικής, όλο το καλοκαίρι, ήδη ''πιάσανε, ανθίζουν και μοσχοβολάνε''.

Η Ευγενία Βορριά, Μαέστρος της Φιλαρμονικής Δήμου Χίου, μαζί με την Καθηγήτρια Μουσικής Ανδριάνα Νεαμονίτη για πρώτη φορά στην ιστορία της Φιλαρμονικής μας, λειτούργησαν φέτος Καλοκαιρινό τμήμα Μουσικής και Μουσικοκινητικής για παιδιά 7 έως 10 ετών... και ήδη οι ''καρποί'' φαίνονται. Οι μικροί εν δυνάμει Μουσικοί, αγόρια και κορίτσια, όλο το Καλοκαίρι γέμισαν εμπειρίες ωφέλιμες και ευχάριστες και απέκτησαν τις πρώτες γνώσεις Μουσικής μέσα από διασκεδαστικά Μουσικά Παιχνίδια που τους δίνουν το ερέθισμα και το εφαλτήριο για τη θετική τους εξέλιξη στη μουσική και καλλιεργεί την προσωπικότητά τους.

Στη Φιλαρμονική του Δήμου Χίου, που είναι ένα πολύτιμο σχολείο μουσικής και ομορφαίνει τη ζωή στην πόλη μας με τις εκδηλώσεις της και στα Χειμερινά τμήματα της που λειτουργούν, μπορεί να ενταχθεί κάθε παιδί που το επιθυμεί, πολύ εύκολα και χωρίς εξετάσεις. Όλα ξεκινούν και τα μαθαίνουν εκεί και αποκτούν τις απαραίτητες γνώσεις μέσα από τη διδασκαλία και την εκμάθηση των Πνευστών και των Κρουστών Μουσικών Οργάνων.

Η Μουσική και το τραγούδι, είναι μια διεθνής ''γλώσσα'' πολύ δραστική, που αγγίζει καρδιές κι ανθρώπους απ' όλο τον κόσμο, μεταδίδοντας με επιτυχία και με ευχάριστο τρόπο τα μηνύματά της...χωρίς να χρειάζεται μετάφραση...ούτε και GPS για να ταξιδεύεις στις άπειρες διαδρομές της.

Δημήτρης Ζαφείρης   

paidiko_tmima_moysikis_kai_moysikokinitikis_apo_tin_filarmoniki_dimoy_hioy

Σχετικά Άρθρα