Χίος, Δευτέρα 18 Νοεμβρίου

Πρώτη φορά φέτος Καλοκαιρινό Τμήμα Μουσικής και Μουσικοκινητικής για παιδιά 7 έως 10 ετών στη Φιλαρμονική Δήμου Χίου.

Οι πρώτοι ολόγλυκοι καρποί έκαναν την επιτυχημένη εμφάνισή τους με μια υπέροχη Γιορτή Λήξης.
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Σάβ, 31/08/2019 - 06:37

Με τη φρεσκάδα, τη ζωντάνια, τις όμορφες χαρούμενες ρυθμικές και μελωδικές φωνές και τα παιχνίδια των μικρών μουσικών 7 έως 10 χρονών της Φιλαρμονικής του Δήμου Χίου, γέμισε κέφι, γέμισε και τις ''μπαταρίες'' της ψυχής του για καιρό, το ακροατήριο που παρακολούθησε χθες Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019 στις 8.00 μ.μ. τη Γιορτή Λήξης του Καλοκαιρινού Προγράμματος Μουσικής για Παιδιά της Φιλαρμονικής Δήμου Χίου, στον αίθριο χώρο της Φιλαρμονικής, δίπλα στο Εργατικό Κέντρο. 

Τα παιδιά παρουσίασαν όλα με χαμόγελο και χαρά και με μεγάλη επιτυχία, ένα πλούσιο και πολύ ευχάριστο πρόγραμμα με τραγούδια και παιχνίδια Μουσικής και Μουσικοκινητικής που κατάφερε να ''φτιάξει τη μέρα'' όλων των παρευρισκομένων, από τον Δήμαρχο Μανώλη Βουρνού και την πολυαγαπημένη Μαέστρο της Χίου Ελευθερία Λυκοπάντη, μέχρι τους φωτογράφους, τους εικονολήπτες... όλους τους γονείς που έχουν κάθε λόγο να χαίρονται, άλλα και τις υπέροχες Δασκάλες των παιδιών, που δικαίως μπορούν να καμαρώνουν για τους μαθητές τους και για τους κόπους τους, γιατί τα καινούργια ''δροσερά φυντανάκια'' που ''ποτίζουν'' με τις πολύτιμες γνώσεις της μουσικής, όλο το καλοκαίρι, ήδη ''πιάσανε, ανθίζουν και μοσχοβολάνε''.

Η Ευγενία Βορριά, Μαέστρος της Φιλαρμονικής Δήμου Χίου, μαζί με την Καθηγήτρια Μουσικής Ανδριάνα Νεαμονίτη για πρώτη φορά στην ιστορία της Φιλαρμονικής μας, λειτούργησαν φέτος Καλοκαιρινό τμήμα Μουσικής και Μουσικοκινητικής για παιδιά 7 έως 10 ετών... και ήδη οι ''καρποί'' φαίνονται. Οι μικροί εν δυνάμει Μουσικοί, αγόρια και κορίτσια, όλο το Καλοκαίρι γέμισαν εμπειρίες ωφέλιμες και ευχάριστες και απέκτησαν τις πρώτες γνώσεις Μουσικής μέσα από διασκεδαστικά Μουσικά Παιχνίδια που τους δίνουν το ερέθισμα και το εφαλτήριο για τη θετική τους εξέλιξη στη μουσική και καλλιεργεί την προσωπικότητά τους.

Στη Φιλαρμονική του Δήμου Χίου, που είναι ένα πολύτιμο σχολείο μουσικής και ομορφαίνει τη ζωή στην πόλη μας με τις εκδηλώσεις της και στα Χειμερινά τμήματα της που λειτουργούν, μπορεί να ενταχθεί κάθε παιδί που το επιθυμεί, πολύ εύκολα και χωρίς εξετάσεις. Όλα ξεκινούν και τα μαθαίνουν εκεί και αποκτούν τις απαραίτητες γνώσεις μέσα από τη διδασκαλία και την εκμάθηση των Πνευστών και των Κρουστών Μουσικών Οργάνων.

Η Μουσική και το τραγούδι, είναι μια διεθνής ''γλώσσα'' πολύ δραστική, που αγγίζει καρδιές κι ανθρώπους απ' όλο τον κόσμο, μεταδίδοντας με επιτυχία και με ευχάριστο τρόπο τα μηνύματά της...χωρίς να χρειάζεται μετάφραση...ούτε και GPS για να ταξιδεύεις στις άπειρες διαδρομές της.

Δημήτρης Ζαφείρης   

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 18/11/2019 - 18:16

Το Σάββατο 23 Νοεμβρίου στις 12:00 το μεσημέρι στο βιβλιοπωλεί Πάπυρος , Απλωταριάς 42, στη Χίο η συγγραφέας Άννα Μπαχά θα παρουσιάσει το βιβλίο της «Εγώ, ο κύριος Λω».

 

Οι εκδόσεις Γαβριηλίδη κυκλοφόρησαν το καινούργιο βιβλίο της Άννας Μπαχά

Μια ιστορία η οποία γράφτηκε για έναν άντρα όμως αφορά εξίσου μια γυναίκα, αφού πυρήνας της είναι ο Άνθρωπος πέρα από το φύλο, την καταγωγή ή τη γλώσσα.

Μια ιστορία η οποία περιγράφει τον αγώνα που δίνουμε καθημερινά με βασικότερο αντίπαλο τον εαυτό μας.

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Ένας άντρας. Ένας άνθρωπος, ο οποίος φαινομενικά έχει όλα όσα ονειρεύτηκε, αποφασίζει παραμονές του νέου χρόνου να δώσει τέλος στη ζωή του. Οι λόγοι πολλοί μα κανείς τους πιο ισχυρός από την ίδια τη ζωή. Κανείς τους πιο δυνατός από την αλήθεια.

Μια αποκάλυψη που έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα. Μια αποκάλυψη η οποία μοιάζει καταστροφική μα ίσως τελικά να είναι το μοναδικό όχημα για να φτάσει ο ήρωας στη λύτρωση. Να βρει τον χαμένο του εαυτό.

Η ιστορία αυτή δεν έχει αρχή και τέλος. Είναι ένα μικρό κομμάτι της διαδρομής ενός ανθρώπου για να γνωρίσει τον εαυτό του. Να μάθει ποιος πραγματικά είναι, πού μπορεί να φτάσει κι αν τελικά μπορεί να ανταποκριθεί στις εκπλήξεις που του επιφυλάσσει η μοίρα.

Μια ιστορία η οποία διψάει να φτάσει στην νίκη που οφείλει καθένας από εμάς στο παιδί που ήταν κάποτε και σήμερα ζει ξεχασμένο πίσω στο χρόνο. Ένα παιδί ικανό κάθε στιγμή, να μας παρασύρει στο πραγματικό μεγαλείο της ζωής. Αρκεί να το θελήσουμε.

 

Η συγγραφέας Άννα Μπαχά αναφέρει σχετικά για τον κύριο Λω:

…Ήταν Γενάρης. Δε θυμάμαι με ποια αφορμή ξεκίνησα να γράφω την ιστορία του, πάντως η αλήθεια είναι πως ο κύριος Λω ξετυλίχθηκε ολόκληρος μπροστά στα μάτια μου μέσα σε λίγες ημέρες. Σαν ένα φαινόμενο της φύσης το οποίο παρατηρείς μέχρι να δεις πού και πώς θα καταλήξει τελικά. Δεν ήξερα από την αρχή την κατάληξη μα θυμάμαι πως η ίδια ένιωσα την ανάγκη του ήρωα να λυτρωθεί.

Ούτε για μια στιγμή δεν σκέφτηκα αν αυτός θα γίνει συμπαθητικός ή αγαπητός. Ξέρω όμως πως ο κύριος Λω είναι αληθινός και αυτό είναι από μόνο του αρκετό για να δώσει απλόχερα την ελευθερία στον αναγνώστη να τον μισήσει ή αν τον αγαπήσει παράφορα. Κι αν πάλι δεν επιτύχει τίποτα από τα δύο θα είναι θαύμα αν μέσα από τη σύντομη ιστορία του, ο ήρωας, καταφέρει τελικά να κάνει τον αναγνώστη... να τον καταλάβει. Γιατί ίσως δεν υπάρχει τίποτα πιο σπουδαίο απ’ αυτό όπως είχε γράψει κάποτε και ο μεγάλος φιλόσοφος Σπινόζα. «Να μη γελάς, να μη θρηνείς, να μην απεχθάνεσαι, αλλά να καταλαβαίνεις.»