Χίος, Πέμπτη 9 Απριλίου

Ψάχνοντας τα ίχνη του Χιώτη Καθολικού Αρχιεπίσκοπου

Δείτε το Βίντεο
Δευ, 25/02/2019 - 15:52

Με τι καταπιάνονται αυτοί οι ξένοι.

Αφήστε που… άνευ λόγου μαθαίνουν και ελληνικά.

Έτσι στην Βιβλιοθήκη Κοραή βρήκαμε τον Ερευνητή από την Ολλανδία Andrew P. McCormick, Αμερικανικής εθνικότητας, που με την βοήθεια του Γιώργου Μισετζή και με δεδομένα τα πολύ καλά ελληνικά του, μελετά σχετική βιβλιογραφία για τον Χιώτη καθολικό επίσκοπο, του Τάγματος των Δομινικανών Pietro Martire de Stefani, που γεννήθηκε στο νησί το 1710, πέρασε από όλα τα ιερατικά στάδια, έφτασε μέχρι αρχιεπίσκοπος στη Νάξο, όπου διώχθηκε στην ουσία από εκεί, για να τερματίσει τη ζωή του πάλι στη Χίο το 1773.

Για λόγους που δεν προλάβαμε να συζητήσουμε, σεβόμενοι τον ελάχιστο χρόνο του για μελέτη, η ζωή του καθολικού επισκόπου έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον, το οποίο θα αποτυπώσει σε βιβλίο.

Με την ευχή να το διαβάσουμε στο μέλλον, για να γνωρίσουμε γάλλο ένα κομμάτι της ιστορίας μας.

 

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 06/04/2020 - 07:34

Ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη μας Μίκη Θεοδωράκη περιλαμβάνει η δίωρη μουσική εκπομπή του Απριλίου που εντάσσεται στις «Ανθρώπινες Διαδρομές» που μεταδίδεται κάθε Τρίτη στις 7 και σε επανάληψη στις 11 και στις 3.00 μ.μ. της Τετάρτης στην Αλήθεια ΤV.

Πρωταγωνιστές της ο Γιώργος Μισετζής και η Μαρία Καλαγκιά που μιλούν για το Ωδείο Αιγέας (33 χρόνια δράσης) και αποδίδουν κατανυκτικά αγαπημένα τραγούδια του Θεοδωράκη που όλοι έχουμε αγαπήσει και τραγουδήσει.

anthropines_diadromes_me_ton_giorgo_misetzi_kai_tin_maria_kalagkia