Σαλπάρουν και φέτος τα Καραβάκια των ευχών

Παρ, 27/12/2019 - 17:59

Τα «ΚΑΡΑΒΑΚΙΑ των ΕΥΧΩΝ, 2019!»  θα... σαλπάρουν και φέτος παραμονή Πρωτοχρονιάς Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2019, από το 1ο Γυμνάσιο Χίου, και μέσω Απλωταριάς θα... δέσουν στην πλατεία Πλαστήρα, με βάση το παρακάτω πρόγραμμα:

 *10: 30 π.μ.: Προσέλευση των μαθητικών ομάδων στο 1ο Γυμνάσιο Χίου, με τα ομοιώματα των πλοιαρίων.

 (* Αν, ο καιρός το επιτρέψει, θα γίνει η πρώτη συγκέντρωση στην αυλή του 1ου Γυμνασίου και, αμέσως μετά, διά της Απλωταριάς,

Οι σχολικές ομάδες θα κατευθυνθούν στην πλατεία Πλαστήρα και, από την υπάρχουσα σταθερή εξέδρα, θα τραγουδήσουν, ανά σχολείο, τα εορταστικά – σατιρικά δίστιχά τους.

Σε περίπτωση, όμως, κακών καιρικών συνθηκών, η όλη εθιμική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική αίθουσα του 1ου Γυμνασίου και αμέσως μετά, θα γίνει το πέρασμα από την Απλωταριά με κατεύθυνση την πλατεία Πλαστήρα, για μία τελική, μικρής διάρκειας, συγκέντρωση. 

 *11: 00 π.μ. (είτε στο 1ο Γυμνάσιο είτε στην πλατεία Ν. Πλαστήρα, σύμφωνα με τα παραπάνω) :

-Εναρκτήρια κάλαντα «Αρχιμηνιάς» (από το Μουσικό Σχολείο Χίου)

 -Στη συνέχεια,  μαθητικές ομάδες από Γυμνάσια, Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της Δ.Δ.Ε. Χίου, θα τραγουδήσουν τους επαινετικούς και σατιρικούς στίχους που έχουν ετοιμάσει για να υποδεχθούμε όλοι μαζί το νέο έτος!

 Σημειώνεται ότι και φέτος σε συνεργασία με το Ναυτικό Μουσείο Χίου υπάρχει στις εγκαταστάσεις του μόνιμη Έκθεση φωτογραφίας με τα πιο αντιπροσωπευτικά στιγμιότυπα από τη διασχολική δράση Γυμνασίων, Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, με τον ομώνυμο τίτλο: «Τα καραβάκια των ευχών», των ετών 2013 έως 2016,

Έκθεση η οποία θα ανανεωθεί προσεχώς και με φωτογραφικά στιγμιότυπα από την τριετία που έχει στο μεταξύ περάσει (2017-’18-’19).

 Ψυχή και φέτος της εκδήλωσης είναι η ακάματη Στέλλα Τσιροπινά

Σχετικά Άρθρα