Χίος, Τρίτη 16 Ιουλίου

Στον Αγιο Χαράλαμπο του Τσεσμέ ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Σάβ, 09/02/2019 - 19:24

Την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου ημέρα μνήμης του Αγίου Χαραλάμπους, θα τελεστεί Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον άλλοτε Μητροπολιτικό Ναό Κρήνης και νυν Πολιτιστικό Κέντρο του Τσεσμέ, Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους.

Ο Πατριάρχης Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος θα συλλειτουργήσει με τον Μητροπολίτη Σμύρνης κ. Βαρθολομαίο και το Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνο.

Ο Ναός του Αγίου Χαραλάμπους λειτούργησε για πρώτη φορά μετά τη επισκευή του από το Τουρκικό δημόσιο το 2016 και πάλι προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη, ενώ ξαναλειτουργήθηκε πέρυσι χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου.

 

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 16/07/2019 - 15:46

Τα «Σινεμά της Χίου, από το χτες στο σήμερα», ένα βιβλίο-ντοκουμέντο του δικού μας Δημήτρη Φρεζούλη από τις Εκδόσεις «άλφα πι» θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 24 Ιουλίου στις 20.15 στο αίθριο του Ιδρύματος Μαρία Τσάκος.

 Ένα βιβλίο γέννημα της λατρείας για το σινεμά που αγάπησαν γενιές και γενιές. Μια ιστορική αναδρομή από τότε που έγινε η πρώτη προβολή στη Χίο και όλα όσα μεσολάβησαν μέχρι σήμερα. Μια υπέροχη περιήγηση σε όλα όσα σημάδεψαν τους ανθρώπους που ασχολήθηκαν συστηματικά με τη μεγάλη οθόνη, την κοσμοπλημμύρα των θεατών, ιδιαίτερα στη δεκαετία του ‘60, τα σοβαρά και τα ευτράπελα κατά τη διάρκεια των προβολών. Τις σχολικές απαγορεύσεις, τα ακατάλληλα, τα αυστηρώς ακατάλληλα. Και συνεντεύξεις από τους σινεματζήδες εκείνης της εποχής, αλλά και μαρτυρίες και αναμνήσεις από όλους όσοι βίωσαν το παλιό σινεμά.

 Για το βιβλίο θα μιλήσει ο Δήμος Αβδελιώδης και αποσπάσματα θα διαβάσουν οι Αρετή Παληού και ο Γιάννης Κουγιούλης, ενώ θα συντονίσει ο Κώστας Ζαφείρης. Θα προβληθούν και αποσπάσματα από συνεντεύξεις ντοκουμέντα παλιών μηχανικών του κινηματογράφου στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV.