Συναυλία με τον Γιάννη Διονυσίου στα Καρδάμυλα

Παρ, 17/07/2020 - 20:12

Από τον Φ.Ο Καρδαμύλων πήραμε την παρακάτω ανακοίνωση σχετκή με τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις του.

 

Σας ενημερώνουμε για τις νέες πολιτιστικές εκδηλώσεις που ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Καρδαμύλων θα οργανώσει το Καλοκαίρι 2020 και τις οποίες θα θέλαμε να κοινοποιήσετε. Εννοείται ότι οι εκδηλώσεις μας οργανώνονται με απόλυτο σεβασμό στην υγιεινή και τη νομοθεσία που αφορά την επιδημία του κορωνοϊού.

24/7- 25/7: Έκθεση ντεκουπάζ με τη Χριστίνα Παπαζή στο πρώην καφενείο Απομάχων στην πλατεία Μαρμάρου 8μμ-11μμ

26/7 – 28/7: Έκθεση ξυλόγλυπτων με το Παναγιώτη Κωστάλα στο πρώην καφενείο Απομάχων στην πλατεία Μαρμάρου 8μμ-11μμ

 

29/7 – 03/8: Έκθεση Βιβλίου στο πρώην καφενείο Απομάχων στην πλατεία Μαρμάρου 8μμ-11μμ

07/08 – 08/08: Θεατρική παράσταση ΦΟΚ «Ο κύκλος με την κιμωλία» του Μπέρτολτ Μπρεχτ στο Ανοιχτό Θέατρο Καρδαμύλων 9μμ σε σκηνοθεσία κας Ελένης Αμπανούδη. Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά

12/8: Συναυλία με τον εξαιρετικό Γιάννη Διονυσίου στις 9μμ στο Ανοιχτό Θέατρο Καρδαμύλων "Αδαμάντιος Λεμός" Είσοδος 8ευρω

 

 

 

Ποιός είναι ο Γιάνης Διονυσίου

   
 

Γεννήθηκε στη Λεμεσό της Κύπρου το 1990. Η ενασχόλησή του με τη μουσική ξεκινά σε ηλικία πέντε ετών με τα πρώτα μαθήματα πιάνου, αργότερα βιολί, κρουστά και θεωρητικά της μουσικής. Σε ηλικία οκτώ ετών αρχίζει η ενασχόλησή του με τη Βυζαντινή Μουσική. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με ειδίκευση στη Ψαλτική Τέχνη ενώ αυτή την περίοδο ολοκληρώνει τις Μεταπτυχιακές σπουδές του στο Εθνικό Καποδιστρικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με ειδίκευση στην Ψαλτική Τέχνη.

Τα τελευταία χρόνια ζει και δραστηριοποιείται κυρίως στη Θεσσαλονίκη. Έχει συνεργαστεί και συμμετάσχει σε διάφορα μουσικά σχήματα της πόλης όπως Για.Για.Κω, Ηλιοδρόμιο, Αλέντι, Βασίλης Πετρίδης και Γκαϊλέ, Άιντε ψιλά ψιλά, Ούτε Σπόντα κ.ά. Επίσης συμμετείχε σε μουσικοθεατρικές παραστάσεις της Σοφίας Σπυράτου "Με μουσικές εξαίσιες, με φωνές" (ΚΘΒΕ), "Σερσέ λα φαμ" (ΚΘΒΕ) και "Ο Ιάσονας και το Χρυσόμαλλο Δέρας".

Μέχρι στιγμής έχουν κυκλοφορήσει οι εξής δίσκοι στους οποίους συμμετέχει:
"Το Ζεϊμπέκικο του Μενούση" - Γιώργος Δούσος, Χρήστος Καφτεράνης
"Ποιητική Ι" - "Ηλιοδρόμιο"
"Δανεικά και κλεμμένα" - Βασίλης Πετρίδης
"Μαυροπετρίτης" - Νίκος Γεωργίου, Γιώργος Δαβιώτης

Πρόσφατα κυκλοφόρησε από τη Heaven Art το τραγούδι με τίτλο “Πειρατικό” σε στίχους του Κώστα Φασουλά και μουσική του Πέτρου Σατραζάνη, το οποίο αποτελεί μέρος της ολοκληρωμένης δισκογραφικής συνεργασίας με τον καταξιωμένο στιχουργό Κώστα Φασουλά, που πρόκειται να κυκλοφορήσει το επόμενο έτος.

 

 

 

Σχετικά Άρθρα