Τα οικόπεδα… Σιδηρούντας και τα υπεραστικά ΚΤΕΛ του 2001

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ 8/5/24 ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ Νο 58
Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 09/05/2024 - 20:31

Βρισκόμαστε πάντα στο 2001 και… σκαλίζουμε το αρχείο της τοπικής τηλεόρασης καταγράφοντας τα γεγονότα της τοπικής μας ιστορίας έτσι όπως προβλήθηκαν στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV.

Εκείνη τη χρονιά άλλαξαν χέρια κάποια οικόπεδα ή καλύτερα αγροτεμάχια στα Πραστιά της Σιδηρούντας. Το γεγονός ότι ο αγοραστής ήταν ένας εφοπλιστής προκάλεσε την αντίδραση του Συλλόγου Οικολογίας ότι θα γίνει τουριστική «ανάπτυξη» αλά Καρφά στην Δυτική Χίο.

Για το θέμα μιλούν οι Αριστείδης Ζαννίκος, επικεφαλής τότε της Αντιπολίτευσης στον Δήμο Ομηρούπολης και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Σιδηρούντας Στέλιος Γεραζούνης.

Την ίδια χρονιά αρχίζουν πλέον τα ορατά προβλήματα στου Υπεραστικού ΚΤΕΛ, που ζεί στην ουσία από τα Μαθητικά δρομολόγια αλλά το Δημόσιο πληρώνει με τον δικό του, τον λές και… ρυθμό.

Στην Χριστίνα Ψυλλή μιλάει ο Πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Λεωνίδας Καλαγκιάς, λεωφορειούχοι καθώς και επιβάτες.

Τέλος την ίδια χρονιά έχουμε τις κινητοποιήσεις για το Ασφαλιστικό. Σε ρεπορτάζ πάλι της Χριστίνας Ψυλλή μιλάει το μέλος του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Βασίλης Παππάς και το μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Ανθίππη Ζαννάρα. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης υπόσχεται την ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου, που μέχρι τώρα 2024, δεν έχει ολοκληρωθεί.

mia_stagona_istorias_-_epeisodio_58_-_080524

Σχετικά Άρθρα