Το τέλειο αφεντικό στο Ομήρειο

Πέμ, 13/10/2022 - 05:41
Η Κινηματογραφική Λέσχη Χίου πιστή στο ραντεβού της με το σινεφίλ κοινό ξεκινάει τις χειμερινές προβολές της στο Ομήρειο την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου στις 8.30 μ.μ.
Στην πρεμιέρα θα προβληθεί η μεγάλη επιτυχία του φετινού Καλοκαιριού, "Το τέλειο αφεντικό" με τον Χαβιέ Μπαρδέμ. 
 
Περίληψη ταινίας

Το τέλειο αφεντικό / El buen patrón 

Κωμωδία /Ισπανία /2021/ 115’ 

Σενάριο & Σκηνοθεσία : Φερνάντο Λεόν ντε Αρανόα 

Παίζουν: Χαβιέ Μπαρδέμ, Μανόλο Σόλο, Αλμουδένα Αμόρ 

Διακρίσεις: 6 Βραβεία Goya (Καλύτερης ταινίας, Σκηνοθεσίας, Α’ Ανδρικού ρόλου, Πρωτότυπου Σενάριο, Μουσικής και Μοντάζ)

Ο Χούλιο Μπλάνκο (Χαβιέ Μπαρδέμ) είναι ο ιδιοκτήτης ενός εργοστασίου ζυγαριών και διεκδικεί το βραβείο του καλύτερου εργοδότη. Μέσα σε μια εβδομάδα προσπαθεί να φέρει σε ισορροπία τις διαφορές - άλλωστε κατασκευάζει ζυγαριές! -  και να επιλύσει προβλήματα με τους υπαλλήλους του. Όμως οι ισορροπίες είναι εύθραυστες καθώς επιστρέφει στο προσκήνιο ένας πρόσφατα απολυμένος υπάλληλος της εταιρείας.  

Ο ταλαντούχος σκηνοθέτης και σεναριογράφος Φερνάντο Λεόν ντε Αρανόα (Δευτέρες με Λιακάδα, Μια υπέροχη μέρα) συνθέτει μια καυστική και πολιτικά εύστοχη μαύρη σάτιρα της καπιταλιστικής ψυχολογίας κι εκφράζει τις κοινωνικές ανησυχίες του σχετικά με τις ταξικές διαφορές και παθογένειες που αναπαράγονται διαχρονικά μέχρι και σήμερα. Επιλέγει και πάλι τον Χαβιέ Μπαρδέμ για πρωταγωνιστή του κι εκείνος ανταποκρίνεται με επιτυχία στις προσδοκίες επιβεβαιώνοντας ακόμα μια φορά ότι ανήκει στους καλύτερους ηθοποιούς της εποχής μας.  

Σχετικά Άρθρα