Θαλάσσιες Χελώνες στην Χίο...Πρόκληση ή ευκαιρία για ανάπτυξη;

Η φετινή δράση του περιβαλλοντικού οργανισμού, Chios Nature, περιστρέφεται γύρω από την θαλάσσια χελώνα.
Δείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 29/05/2019 - 22:28

 

Οι μαθητές των δημοτικών σχολείων έχουν ήδη ξεκινήσει να παίζουν «ΚΕΛΥΦΟΔΡΟΜΙΕΣ», ένα καινοτόμο παιχνίδι του οργανισμού που σχεδιάστηκε από την  Άννα Σταματίου, και της συνεργάτιδές της, Σοφία Τάζογλου και Κατερίνα Νταρλαγιάννη.  Οι «ΚΕΛΥΦΟΔΡΟΜΙΕΣ» μας μεταφέρουν γνώσεις για τον κύκλο ζωής της θαλάσσιας χελώνας με διαδραστικό και διασκεδαστικό τρόπο και εχουν κλέψει με την πρώτη ματιά τις καρδιές μικρών και μεγάλων.

Τα παιδιά που το έχουν ήδη χαρεί θα είναι άψογα προετοιμασμένα να δεχτούν την Ομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του MEDASSET (Μεσογειακός Σύνδεσμος για τη Σωτηρία των Θαλάσσιων Χελωνών) η οποία κατόπιν πρόσκλησης του Chios Nature, θα βρίσκεται στην Χίο από τις 3 – 7 Ιουνίου για να κάνει παρουσιάσεις σε 8 δημοτικά σχολεία.

Τα τελευταία χρόνια υπάρχουν αναφορές για φωλεοποίηση θαλασσίων χελωνών σε κάποιες Χιώτικες παραλίες.  Αν το φαινόμενο συνεχιστεί ή και αυξηθεί, αυτό θα έχει συνέπειες για τον τουρισμό και την ανάπτυξη. 

Ίσως να μη δεχτούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι… όπως οικοπεδούχοι, κάτοικοι, και επιχειρηματίες, την παρουσία της χελώνας χωρίς ανησυχίες και επιφυλάξεις.

Για να συζητηθεί το θέμα ανοιχτά και να παρουσιαστούν και προκλήσεις αλλά και θετικά στοιχεία και καλές πρακτικές διαχείρισης, ο Chios Nature καλεί όσους ενδιαφέρονται σε μια βραδιά αφιερωμένη στην θαλάσσια χελώνα και στον ρόλο που δύναται να παίξει στην ήπια και αειφόρο ανάπτυξη της Χίου.

Η βραδιά αυτή θα γίνει στις 5 Ιουνίου, στις 20:30, στο Κτήριο Β’  της Βιβλιοθήκης Κοραή και θα λάβουν μέρος επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο του θαλάσσιου οικοτουρισμού στην Χίο.

 

Ομιλητές  της βραδιάς θα είναι οι:

Άννα Σταματίου, CHIOS NATURE

Κώστας Θωμόπουλος, MEDASSET

Ρούλα Μπούρα, MASTICULTURE

Δανάη Κουκουλομμάτη, ALIOS TOURS

Έκτορας Γιούργης, Ιχθυολόγος - Δύτης

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι!

(Photo Credit: Loggerhead turtle at Argostoli. © Emo Klunder)

Σχετικά Άρθρα