Ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο και την Εβραϊκή Συναγωγή

Από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χίου την Κυριακή, στα πλαίσια των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς
Δείτε το Βίντεο
Τετ, 22/09/2021 - 16:11
Τμήμα του δαπέδου της Συναγωγής

Εκπαιδευτικές δράσεις με σχολικές ομάδες στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χίου και στην Εβραϊκή Συναγωγή, στην περιοχή «Αγία Άννα Καπέλα» στην πόλη της Χίου, την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, καθώς και θεματικές ξεναγήσεις για το ευρύ κοινό στους ίδιους χώρους την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 11 το πρωί με 2 το μεσημέρι, θα πραγματοποιήσει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χίου, στα πλαίσια του φετινού εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Ο συγκεκριμένος εορτασμός  έχει ως σκοπό την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των χωρών της Ευρώπης και τη διεύρυνση του διαπολιτισμικού διαλόγου.

Το θέμα των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς για το 2021 είναι «Κληρονομιά ανοιχτή σε όλους » και οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιήσει η Εφορεία φέρουν τον τίτλο «Γράμματα και ψηφίδες από το παρελθόν».

Σημειώνεται ότι το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021, η είσοδος στα Μουσεία θα είναι ελεύθερη.

Για τη συμμετοχή στις δράσεις της Κυριακής 26 Σεπτεμβρίου 2021, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας σε εφαρμογή των μέτρων υγειονομικής προστασίας κατά του Covid-19, βάσει του ισχύοντος υγειονομικού πρωτοκόλλου.

xenagisi_sto_arhaiologiko_moyseio_kai_tin_evraiki_synagogi

Σχετικά Άρθρα