Χίος, Κυριακή 23 Φεβρουαρίου

Ξύπνησαν μνήμες στα Θυμιανά

Δευ, 14/10/2019 - 07:19

Τα Θυμιανά θυμήθηκαν την Κυριακή το βράδυ το παλιό σινεμά και ταξιδέψαν στο παρελθόν με το βιβλίο «Σινεμά της Χίου, από το χτες στο σήμερα» του Δημήτρη Φρεζούλη με τη συγκίνηση να είναι έντονη για εκείνες τις άλλες εποχές.

   Ξύπνησαν μνήμες του παρελθόντος και όλοι πέρασαν όμορφα ένα βράδυ βγαλμένο από το χτες…

   Στην κυριολεξία δεν έπεφτε καρφίτσα στην πλατεία της αίθουσας της Φιλοπτώχου, όπου φιλοξενούνταν το παλιό σινεμά του χωριού και αξίζουν θερμά συγχαρητήρια και δημόσια στο Δ.Σ. του Μ.Ε.Ο.Θ. για την εξαιρετική διοργάνωση, όπως και στις εκδόσεις άλφα πι.

   Άψογοι οι Κώστας Ζαφείρης στο συντονισμό, η Ρένα Ζηρριά στην παρουσίαση του βιβλίου, οι Σούλα Πλυτά και Γιάννης Τσουμπαριώτης στην ανάγνωση των αποσπασμάτων, ο Μιχάλης Βαβυλουσάκης στο ρόλο του αείμνηστου μικροπωλητή Αγάπιου.

   Απόψε στις 7.00 μ.μ.  θα προβληθεί και η «Εαρινή Σύναξις των Αγροφυλάκων» του Δήμου Αβδελιώδη με πρωταγωνιστές Χιώτες ηθοποιούς και μάλιστα σε μεγάλη οθόνη…

Μη την χάσετε, έστω και αν την έχετε δει στην τηλεόραση. Άλλη η μαγεία της μεγάλης οθόνης!

 

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 23/02/2020 - 06:49

Αγαπητή Αλήθεια, απόψε αποχαιρετώ ιδότυπα την κα Πατρίτσια, που σήμερα πρώτο Ψυχοσάββατο έφυγε για πάντα για  τα επουράνια.

Η  εκλιπούσα, πραγματική Δέσποινα,σύζυγος,μητέρα,γιαγιά,  μέσω των αδελφών της  + Γιάννη και Σταύρου ,μαθητών του  + Νίκου  Γιαλούρη,είχε γνωρίσει  τους Αμερικανούς καλλιτέχνες  MAY FRASER   και DAVID  ASHERMAN την εποχή που τοιχογραφούσαν την  Υπαπαντή των  Βαβύλων.Το πατρικό της,όπως έλεγε, ήταν πάντα ανοιχτό και φιλόξενο στους ξένους επισκέπτες.
 

Και από αυτό το κρεββάτι του πόνου μου έδινε  πληροφορίες για την παρουσία των παραπάνω καλλιτεχνών και τις από κοινού περιηγήσεις  του στα Μνημεία  της Χίου,το 1962-63.
Ήθελε να βοηθήσει τη  Sharon Weiner  ,από τη Χαβάη , που επισκέπτεται τη Χίο στις 2-5/3 προκειμένου να ολοκληρώσει τη διατριβή  της στη βιογραφία  της  MAY FRASER  .

Εντελώς παρενθετικά στην επισυναπτόμενη  φωτογραφία, απέναντι  από το σημερινό ΜΑΣΤΙΧΑΣΟΠ, Ο ΛΑΜΠΡΟΣ  ΠΑΡΑΡΑΣ (πολυσχιδής φιλόλογος) Η ΤΟΥΛΑ ΚΑΗ-ΠΑΡΑΡΑ (μαθηματικός) Ο ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΗΣ (δικηγόρος) η πεθερά του , ΑΦΡΟΔΙΤΗ  ΨΥΧΑ- ΜΑΚΡΗ( ψυχή  της Υπαπαντής), Ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΛΟΥΡΗΣ, Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΧΑΛΚΟΥΣΑΚΗΣ (με την αρραβωνιαστικιά του ) ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΑΙ Η MAY με φόντο το Χιώτικο λιμάνι ,1963.

Με εκτίμηση,
Αναστασία  Μανδάλα