Χίος, Κυριακή 17 Νοεμβρίου

Ξύπνησαν μνήμες στα Θυμιανά

Δευ, 14/10/2019 - 07:19

Τα Θυμιανά θυμήθηκαν την Κυριακή το βράδυ το παλιό σινεμά και ταξιδέψαν στο παρελθόν με το βιβλίο «Σινεμά της Χίου, από το χτες στο σήμερα» του Δημήτρη Φρεζούλη με τη συγκίνηση να είναι έντονη για εκείνες τις άλλες εποχές.

   Ξύπνησαν μνήμες του παρελθόντος και όλοι πέρασαν όμορφα ένα βράδυ βγαλμένο από το χτες…

   Στην κυριολεξία δεν έπεφτε καρφίτσα στην πλατεία της αίθουσας της Φιλοπτώχου, όπου φιλοξενούνταν το παλιό σινεμά του χωριού και αξίζουν θερμά συγχαρητήρια και δημόσια στο Δ.Σ. του Μ.Ε.Ο.Θ. για την εξαιρετική διοργάνωση, όπως και στις εκδόσεις άλφα πι.

   Άψογοι οι Κώστας Ζαφείρης στο συντονισμό, η Ρένα Ζηρριά στην παρουσίαση του βιβλίου, οι Σούλα Πλυτά και Γιάννης Τσουμπαριώτης στην ανάγνωση των αποσπασμάτων, ο Μιχάλης Βαβυλουσάκης στο ρόλο του αείμνηστου μικροπωλητή Αγάπιου.

   Απόψε στις 7.00 μ.μ.  θα προβληθεί και η «Εαρινή Σύναξις των Αγροφυλάκων» του Δήμου Αβδελιώδη με πρωταγωνιστές Χιώτες ηθοποιούς και μάλιστα σε μεγάλη οθόνη…

Μη την χάσετε, έστω και αν την έχετε δει στην τηλεόραση. Άλλη η μαγεία της μεγάλης οθόνης!

 

Σχετικά Άρθρα

Από τη Θεατρική Ομάδα Νεοχωρίου "Ρότα"
Πέμ, 14/11/2019 - 14:45

Η Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα, «ΡΟΤΑ», του Πολιτιστικού Επιμορφωτικού Συλλόγου Νεοχωρίου, «Άγιος Μηνάς», επιχειρεί μία σπουδή πάνω στη γαλλική, κλασική φάρσα, την οποία θεωρεί καθαρό θέατρο, αφού υπακούει στην αριστοτελική διαπίστωση ότι είναι μίμηση πράξεως και όχι μίμηση ανθρώπων.

Μέσα από τη διδασκαλία των ρόλων, επιχειρείται να κατανοήσουν οι ερασιτέχνες ηθοποιοί, τον μηχανισμό της φάρσας, στην ουσία το μηχανισμό που φέρνει γέλιο στο θεατή.

Το έργο είναι του πατέρα της γαλλικής φάρσας,

Ζορζ Φεϊντό και συγκεκριμένα το «Ξενοδοχείο Παράδεισος».

Για δεύτερη χρονιά την ευθύνη της ομάδας έχει ο Μανόλης Στάθης.