«Υπάρξεις»: Έκθεση της Μαρίας Μαγγανάρη στ' Αγιάσματα

Τετ, 21/07/2021 - 15:12

Το υδροθεραπευτήριο Αγιασμάτων και η Φωτογραφική Λέσχη Χίου παρουσιάζουν την έκθεση της Μαρίας Μαγγανάρη «Υπάρξεις», από τις 22 Ιουλίου έως τις 22 Αυγούστου στο Υδροθεραπευτήριο Αγιασμάτων 

Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινάπλην Δευτέρας 9.00 - 19.00

Η Μαρία Μαγγανάρη μεγάλωσε στην Κυψέλη. Όταν αποφάσισε να εγκαταλείψει την μεγαλούπολη, εγκαταστάθηκε στη Χίο όπου εργάζεται ως ψυχοθεραπεύτρια. Έγινε μέλος στην Φωτογραφική Λέσχη Χίου το 2019. Οι «Υπάρξεις» είναι το πρώτο φωτογραφικό της πρότζεκτ.

Τι είναι αυτό που προσδίδει στα αντικείμενα την ουσία τους; Η υφή, τος σχήμα, το χρώμα, το μέγεθός, οι λειτουργίες, το υλικό τους; Κι αν όλα αυτά μεταβάλλονταν, τι θα συνέβαινε; Τι θα γινόταν αν το χρώμα τους ήταν διαφορετικό, αν το μέγεθός άλλαζε τόσο ώστε οι αόρατες λεπτομέρειες αποκτούσαν τεράστια σημασία. Θα τα αναγνωρίζαμε τότε; Θα μαθαίναμε περισσότερα για την ύπαρξή τους ή θα εμφανιζόταν μπροστά μας ένας νέος άγνωστος κόσμος; Αυτές είναι οι απορίες που απασχολούν την Μαρία Μαγγανάρη στο έργο της «Υπάρξεις». Επιλέγει τα φρούτα, οντότητες που βλέπει τόσο συχνά ώστε συχνά παύει να τις παρατηρεί. Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία, πλησιάζει, ανατέμνει, αποχρωματίζει, αποσπάει κομμάτια και παρατηρεί τις νέες μορφές που εμφανίζονται αναπάντεχα και που δίνουν στα οικεία της αντικείμενα μια νέα ύπαρξη.

Επιµέλεια: Σταμάτης Μενής, Εύη Μαυρώνη.

Τηρούνται όλα τα µέτρα προστασίας για τον COVID 19.

Η είσοδος στην έκθεση επιτρέπεται µόνο µε µάσκα.

Σχετικά Άρθρα