Νέα εποχή για τους τηλεθεατές - Πείτε μας τη γνώμη σας!

Η μετάβαση από την αναλογική στην ψηφιακή τηλεόραση είναι γεγονός και στο Βορειοανατολικό Αιγαίο.
Σάβ, 13/09/2014 - 09:31

Την Παρασκευή 05 Σεπτεμβρίου 2014 , πραγματοποιήθηκε στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και στα Νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, η παύση του αναλογικού τηλεοπτικού σήματος με ταυτόχρονη έναρξη του ψηφιακού, όπως όριζε το χρονοδιάγραμμα της επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής μετάβασης, από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Αρχικά, η μετάβαση έγινε στα Αθηναϊκά κανάλια και μέχρι το απόγευμα της επόμενης μέρας, ολοκληρώθηκε και από τα τοπικά τα οποία αναβαθμίστηκαν σε περιφερειακά, δηλαδή εκπέμπουν πλέον σε όλο το Βόρειο Αιγαίο. Τα πλεονεκτήματα που φέρει αυτή η τεχνολογία στην τηλεόραση είναι άμεσα, πολλαπλά και απευθύνονται σε όλους. Έχουμε πλέον ήχο και εικόνα υψηλότερης ποιότητας, καθώς ο ψηφιακός δέκτης λειτουργεί ως ένας έξυπνος μικρός υπολογιστής, θωρακίζοντας έτσι το σήμα, ώστε να διατηρείται σταθερή η ποιότητα της εικόνας. Επίσης δεν υπάρχει το πρόβλημα των παρεμβολών, που εμφανίζονταν έως σήμερα σε πολλές περιοχές (χιόνι στη λήψη). Oι ενέργειες που πρέπει να κάνει ο τηλεθεατής, είναι γνωστές, απλές και δεν κοστίζουν ιδιαίτερα.

Αν η συσκευή σας δεν έχει ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή MPEG-4, μπορείτε να τον προμηθευτείτε από τα καταστήματα ηλεκτρικών ειδών. Κατόπιν, επανασυντονίζετε τα κανάλια με το τηλεκοντρόλ του αποκωδικοποιητή και όχι της τηλεόρασης. Ωστόσο, όπως συμβαίνει με την εφαρμογή κάθε νέας τεχνολογίας, έτσι και με την ψηφιακή τηλεόραση χρειάζεται χρόνος μέχρι ο τελικός αποδέκτης, να συνειδητοποιήσει τα οφέλη τής και να γίνει συνείδηση αυτή η νέα πραγματικότητα.

Μπορείτε και εσείς, να εκφράσετε την άποψή σας για τη μετάβαση από το αναλογικό στο ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα, ψηφίζοντας στην ηλεκτρονικά έρευνα του «Αλήθεια Περιοδικό», που θα βρείτε κάτω απ' αυτό το άρθρο.

Σχετικά Άρθρα