Χίος, Σάββατο 7 Δεκεμβρίου

Οι Πρωτοπόροι που Διαμορφώνουν το αύριο : Miranda Wang

Σάβ, 30/11/2019 - 11:04

Ο κοινός στόχος για την συνεισφορά στον πλανήτη και τη βελτίωση της ανθρωπότητας οδήγησε στην αποκλειστική σειρά του ΣΚΑΙ σε συνεργασία με την ROLEX, που παρουσιάζει τις ιστορίες ξεχωριστών προσωπικοτήτων.

Γυναίκες και άνδρες με πρωτοποριακό πνεύμα, που κατάφεραν να δημιουργήσουν έργα και ιδέες με όραμα να κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο και αναδείχτηκαν μέσα από  το θεσμό των βραβείων της Rolex, τα οποία  τιμούν, προάγουν και ενθαρρύνουν πρωτοπόρους , στους τομείς του περιβάλλοντος, της έρευνας, των επιστημών και της υγείας, της πολιτιστικής κληρονομιάς και της εφαρμοσμένης τεχνολογίας. 

Σε αυτό το επεισόδιο θα γνωρίσουμε τη Miranda WANG ,μοριακή βιολόγο και επιχειρηματία η οποία   έχει αναπτύξει μια τεχνολογία, που διασπά το πλαστικό σε χρήσιμα χημικά. Αυτά τα χημικά, μπορούν να χρησιμοποιηθούν, φτιάχνοντας μια ποικιλία από χρήσιμα υλικά.  Υλικά βιοδιασπώμενα, που χρησιμοποιούνται, για καθημερινά καταναλωτικά αγαθά, η για να κατασκευάσουν αυτοκίνητα. Το επόμενο στάδιο, είναι να βρουν συνεργάτες από όλο τον κόσμο, να αναπτύξουν  γρήγορα την ιδέα τους, κυρίως σε γεωγραφικές περιοχές, με ουσιαστικό πρόβλημα, ώστε, να επηρεάσουν θετικά τον κόσμο.
Η Miranda Wang απέδειξε, ότι οι άνθρωποι έχουν μια απίστευτη ικανότητα, να καινοτομούν κ να επιβιώνουν σε στιγμές, όταν πρέπει.  
Το επεισόδιο θα αναρτηθεί στο skaitv. , ενώ  για περισσότερες πληροφορίες  για την Η Miranda Wang , επισκεφτείτε το  www.rolex.org  
 

Πηγή: skai.gr

 

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 04/12/2019 - 21:48

Είναι αρκετά εκνευριστικό όταν ξεμένουμε από μπαταρία στο κινητό μας. Ωστόσο, την επόμενη φορά που θα θελήσουμε να φορτίσουμε το κινητό μας έξω με ένα τυχαίο καλώδιο που βρήκαμε σε ένα αεροδρόμιο ή μια οποιαδήποτε θύρα USB μέσα σε ένα ξενοδοχείο, θα πρέπει να το σκεφτούμε διπλά πριν το κάνουμε. 

Καθώς πλησιάζει η πολυάσχολη περίοδος των διακοπών, το Γραφείο Εισαγγελέα του Λος Άντζελες προειδοποιεί τους ταξιδιώτες για την απάτη με την φόρτιση μέσω καλωδίου USB.

Ειδικότερα, τον βαθμό επικινδυνότητας της χρήσης ενός τυχαίου φορτιστή εξηγεί ο Luke Sisak, ο οποίος εργάζεται ως αναπληρωτής εισαγγελέας στο Λος Άντζελες, αναφέροντας ότι «μια δωρεάν φόρτιση του κινητού μας θα μπορούσε να καταλήξει στο άδειασμα του τραπεζικού μας λογαριασμού». 

Όπως εξηγεί αυτή η διαδικασία ονομάζεται «juice jacking» και ουσιαστικά αναφέρεται στο γεγονός πως ανυποψίαστοι χρήστες συνδέουν τις ηλεκτρονικές τους συσκευές σε θύρες ή καλώδια USB, τα οποία περιέχουν κακόβουλο λογισμικό.  

Με αυτόν τον τρόπο το λογισμικό μπορεί να αξιοποιηθεί από τους χάκερ, οι οποίοι εξάγουν τα δεδομένα των χρηστών της εκάστοτε ηλεκτρονικής συσκευής και συνήθως επιλέγουν να τα κλειδώσουν, καθιστώντας τα πρακτικώς άχρηστα. Ωστόσο, πέρα από τα καλώδια, εξίσου επικίνδυνη είναι και η χρήση θυρών. Κι αυτό γιατί οι χάκερ μπορούν πολύ εύκολα να προσθέσουν δικό τους κακόβουλο λογισμικό στις θύρες USB.    

Επομένως, ο μόνος τρόπος για να προστατεύσουμε τα δεδομένα μας είναι να έχουμε πάντα μαζί μας δικό μας φορητό φορτιστή ή καλώδιο USB και κυρίως να αποφεύγουμε τις φορτίσεις σε μέρη, όπως τα ξενοδοχεία, τα μέσα μεταφοράς και τα αεροδρόμια, καθώς εκεί εγκυμονεί ο κίνδυνος για τέτοιου είδους απάτες. 

Πηγή: The New York Times