2001. Τον καιρό της… επανάστασης των Κρεοπωλών

Σάβ, 27/01/2024 - 11:34

mia_stagona_istorias_-_epeisodio_43_-_240124

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV, EΠΕΙΣΟΔΙΟ 43o 24/1/24

Στο αρχείο πάντα της τοπικής μας τηλεόρασης και στην 43η εκπομπή "Μία σταγόνα ιστορίας της Χίου", που μεταδόθηκε στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV στις 24/1/24 είδαμε την μεγάλη κινητοποίηση των Κρεοπωλών που η αύξηση του τέλους ανά Σφάγιο από 2500 δρχ. τότε στις 10.000 δρχ. τους ανάγκασε σε κινητοποιήσεις. Η Χριστίνα Ψυλλή βρέθηκε στα Σφαγεία του Κοφινά. Μιλούν μαζί της Κρεοπώλες της εποχής καθώς και ο τότε Νομοκτηνίατρος Γ. Καρύδας.

Στην ίδια εκπομπή παρακολουθήσαμε την πρώτη εκδήλωση του τότε ΟΚΑΝΑ στο Ομήρειο, όπου Ψυχολόγοι μιλούν για την πρόληψη κατά των ναρκωτικών. Πρόεδρος ήταν τότε ο γιατρός Γιώργος Χαλκιάς και προλογίζει τους ομιλητές ο επίσης γιατρός Λάκης Χαλκιάς.

Η εκπομπή συνεχίστηκε με μια εισήγηση διεκδίκησης κονδυλίων στο Νομαρχιακό Συμβούλιο από τον τότε Νομάρχη αείμνηστο Γιώργο Καλουτά. Πρόεδρος του Ν.Σ. ήταν ο μετέπειτα Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης.

Η εκπομπή ολοκληρώθηκε με μια συνέντευξη στην Αγγελική Κωνσταντίνου του Δημοτικού Συμβούλου Ομηρούπολης Γιώργου Παντελίδη για τα προβλήματα της Λαγκάδας.

Πρόσφατα βίντεο

Σχετικά βίντεο