Και οι καταναλωτές μπορούν να λάβουν μέτρα προστασίας

Παρ, 31/01/2020 - 22:01

kai_oi_katanalotes_mporoyn_na_lavoyn_metra_prostasias

Σειρά παραβάσεων της νομοθεσίας διαπίστωσε σε ελέγχους σε πρατήρια υγρών καυσίμων το Τμήμα Εμπορίου της Περιφερειακής Ενότητας Χίου.
 
Οι παραβάσεις αφορούσαν κλοπές καυσίμων σε βυτιοφόρα και αντλίες.
 
Για άλλη μια φορά δεν δόθηκαν ονόματα στη δημοσιότητα, καθώς τους παραβάτες προστατεύει στην ουσία ο νόμος περί προσωπικών δεδομένων.
 
Η υπηρεσία έκανε γνωστό ότι επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα, τα οποία προφανώς είναι υποδεέστερα της κλοπής, καθώς η μεγαλύτερη ποινή θα ήταν η δημοσιότητα των στοιχείων των παραβατών.
 
Για τον πρόεδρο του συλλόγου πρατηριούχων Χίου, Ηλία Σαββάκη οι έλεγχοι κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση ενώ όπως είπε και οι ίδιοι οι καταναλωτές έχουν τρόπους να ελέγξουν τους πρατηριούχους.
 
Ο Σύλλογος Πρατηριούχων Χίου περιμένει να μάθει τι ακριβώς συνέβη και ποιο πρατήριο του νησιού εμπλέκεται σε υπόθεση που εντόπισε, μετά από έλεγχο το Τμήμα Εμπορίου της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, με... προβληματική αντλία.
 
Όπως δήλωσε στην "Αλήθεια" ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Ηλίας Σαββάκης ακούστηκε ότι στο συγκεκριμένο πρατήριο είχαν και στο παρελθόν βεβαιωθεί παραβάσεις, αλλά σε κάθε περίπτωση επιφυλάχθηκε να πει περισσότερα αν δεν λάβουν αναλυτικότερη ενημέρωση.

Πρόσφατα βίντεο

Σχετικά βίντεο