Κόλλησε στο λιμάνι το «Νήσος Σάμος»

Πέμ, 19/05/2022 - 18:27

kollise_sto_limani_to_nisos_samos

Στο λιμάνι της Χίου παράμεινε για αρκετές ώρες από το πρωί το Νήσος Σάμος, μετά τα προβλήματα που προκλήθηκαν κατά την προσέγγισή του, με αποτέλεσμα να κολλήσει στα αβαθή και να χρειαστεί η βοήθεια ρυμουλκών για να δέσει με ασφάλεια.

Οι επιβάτες και τα οχήματα με προορισμό τη Χίο αποβιβάστηκαν, ενώ παραμένουν στο πλοίο 152 επιβάτες με προορισμό τη Μυτιλήνη, 54 Φ/Γ, 50 ΙΧ και 7 Δ/Κ και αναμένουν να επιβιβαστούν 151 επιβάτες, 5 ΙΧ, 7 Δ/Κ και 5 Φ/Γ.

Το πλοίο, στο οποίο από το λιμεναρχείο έχει απαγορευτεί ο απόπλους, επιθεωρείται από δύτες που έφθασαν και από Αθήνα ώστε να γίνει ύφαλη επισκόπηση και ανάλογα με το αποτέλεσμα να του επιτραπεί ή όχι η συνέχιση του ταξιδιού του.

Το περιστατικό ανέδειξε σειρά προβλημάτων που κατά καιρούς έχουν καταγραφεί και ειπωθεί αναφορικά με τον λιμάνι της Χίου με τον Λιμενάρχη να κάνει λόγο για ένα... δύσκολο λιμάνι και τον καπετάν Γιώργη Αρβανίτη να τονίζει ότι «χρόνια λέμε για το λιμάνι και δεν γίνεται τίποτα» ο δήμαρχος Χίου με την σειρά του σημείωσε ότι «μέσα στο επόμενο δίμηνο θα ξεκινήσουν οι εργασίες».

Πρόσφατα βίντεο

Σχετικά βίντεο