Πέμ, 21/04/2022 - 21:43
Στην αγορά της Ιταλίας και της Ισπανίας εξάγονται κατσίκια από τη Χίο, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες κατανάλωσης στο πλαίσιο του εορτασμού του Πάσχα των Καθολικών.
Το παραπάνω προέκυψε σε ρεπορτάζ που πραγματοποίησε σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη, η τηλεόραση της «Α» μιλώντας με κρεοπώλες που δραστηριοποιούνται στο νησί, ανάμεσά τους και ο Παντελής Ψυχιάς.
Όλοι τους συμφώνησαν ότι οι Χιώτες θέλουν στο τραπέζι της Κυριακής του Πάσχα το κατσικάκι τους και προτιμούν τα φρέσκα και ντόπια προϊόντα, συμπληρώνοντας επίσης τις αγορές τους με κοψίδια, κοκορέτσια, λουκάνικα, κοντοσούβλια και τα υλικά της μαγειρίτσας, αν και οι αγορές των τελευταίων, χρόνο με το χρόνο μειώνονται.