Μόστρα η Βασίλισσα του Καρναβαλιού στη Χίο και φέτος

Κυρ, 10/03/2019 - 20:40

mostra_karnavali_hios_-_mostra_carnival_chios

Βασίλισσα των καρναβαλικών εκδηλώσεων στο νησί στέφτηκε και για το 2019 η Μόστρα των Θυμιανών.

Χιλιάδες επισκέπτες μαζί με τους πάνω από 1000 Τούρκους τουρίστες τουρίστες, απόλαυσαν την πηγαία φαντασία των Θυμιανούσων και χάρηκαν μαζί τους το αστείρευτο κέφι τους.

Εκατοντάδες καρναβαλιστές, έξυπνα αυτοσχέδια άρματα, κίνηση, ρυθμός και σάτιρα.

Από έναν κύριο με… τσουλούφι που στην Ελλάδα εμφανίζεται κόκορας και στην Ευρώπη κότα, μέχρι το υποθαλάσσιο μετρό, που επιτέλους εγκαινιάστηκε στο νησί, μαζί με το μηχάνημα, που κινούμενο ανοίγει τις σχετικές… τρύπες.

Προηγήθηκε ο Βασιλιάς καρνάβαλος με την στολή του αρχαίου Διονύσου, Θεού του κρασιού και της… εγκράτειας, ακολούθησε το άρμα των Μπερμπερίνων πειρατών, η Βίγλα των Θυμιανών, η Γόνδολα με τους Βεβετσιάνους, που μπήκαν στο κανάλι των Θυμιανών, η περίφημη Μόστρα σέφ, αφού δεν έχομε να φάμε αλλά όλη η Ελλάδα μαγειρεύει ραπανάκια για την όρεξη, μέχρι το μπαλέτο Μπολσόϊ των Θυμιανών αφού ως γνωστόν οι Θυμιανούσοι δεν έχουν τον Θεό τους.

Αξίζουν συγχαρητήρια στον ΜΕΟΘ που έφερε και φέτος σε αίσιο τέλος την τεράστια αυτή εξ ολοκλήρου εθελοντική προσπάθεια. Επίσης αξίζει να αναφερθεί πως σε ένα από τα άρματα το πλήρωμα απαρτίζονταν από ασυνόδευτα προσφυγάκια.

Το συνεργείο της ΑΛΗΘΕΙΑΣ που θα προβάλει την Μόστρα φιλοξενήθηκε κα φέτος στο μπαλκόνι του Γιώργη Σαραντινούδη, που φεύγοντας εκτός από την περίφημη αλόη του, μας φίλεψε με κηραλοιφές αλλά με διάφορα αφεψήματα, που φτιάχνει με τόσο μεράκι, αντιμετωπίζοντας τις ασθένειες πέρα από την απαραίτητη αγωγή των γιατρών και με βότανα της φύσης.

Πρόσφατα βίντεο

Σχετικά βίντεο