Οι καταστηματάρχες έγιναν υπάλληλοι στα μαγαζιά τους

Τρί, 15/01/2019 - 20:12

thetiko_epiheirimatiko_prosimo_alla_me_toys_magazatores_ypalliloys_sta_magazia_toys

«Είναι θετικό που δεν έχουμε αρνητικό πρόσημο στο άνοιγμα νέων επιχειρήσεων  έναντι όσων έκλεισαν αλλά καλό θα ήταν  πριν…. χαρούμε να δούμε και την ακτινογραφία των στοιχείων αυτών».

Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ  Βασίλης Παππάς, σχολιάζοντας τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα το επιμελητήριο Χίου για το 2018.

«Έχουμε επιχειρήσεις που είναι εποχικές, αλλά και επιχειρήσεις που έκλεισαν και επαναλειτουργούν ως υποκαταστήματα πολυεθνικών», ανέφερε ο Βασίλης Παππάς, δίνοντας ως παράδειγμα, εκτός των εμπορικών καταστημάτων που ξανάνοιξαν ως Franchise, και  αρκετά πρατήρια υγρών καυσίμων.

Παράλληλα υπάρχουν σωματεία στην δύναμη της Ομοσπονδίας που έχουν μείνει… μισά, καθώς ένας μεγάλος αριθμός μελών τους, λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά και της μεγάλης φορολόγησης, αποφάσισαν να βάλουν λουκέτο στις επιχειρήσεις τους, με μερικούς από αυτούς να αναγκάζονται να βγουν στην  «μαύρη εργασία» προκειμένου να επιβιώσουν.

«Έχουμε σωματεία, κυρίως σε επαγγέλματα συναφή με την οικοδομή όπως υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, ξυλουργοί  που είχαν 100 μέλη και έχουν φτάσει τα 30» τόνισε ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ.

Πρόσφατα βίντεο

Σχετικά βίντεο