Στιγμιότυπα από την παρέλαση της 11ης Νοεμβρίου

Δευ, 11/11/2019 - 15:00

mathitiki_-_stratiotiki_parelasi_gia_epeteio_11is_noemvrioy_1912

Το μεταναστευτικό σκιάζει τα Ελευθέρια της Χίου καθώς ένα ολόκληρο χωριό, το Χαλκειός,  ντυμένο στα μαύρα αποφάσισε να… παρελάσει διαμαρτυρόμενο, αφού σηκώνει μόνο στο νησί το μεταναστευτικό – προσφυγικό βάρος.

Ο άψογος χειρισμός από μεριάς Αστυνομίας συνέβαλε ώστε η διαμαρτυρία αυτή να γίνει ειρηνικά χωρίς κανένα παρατράγουδο, ενώ και από την εξέδρα των επισήμων η απάντηση ήταν ένα θερμό χειροκρότημα.

Αυτό προέκρινε και στο μήνυμα του, ο υπουργός Νότης Μηταράκης, που εκπροσώπησε την Κυβέρνηση, στην θέση του Μ. Βορίδη, που κανείς δεν κατάλαβε γιατί ήρθε στο νησί, πλην ίσως για να ξεκουραστεί για ένα διήμερο, θίγοντας το μεταναστευτικό πρόβλημα.

Έχουν δίκιο είπε, μετά το πέρας της παρελάσεως να διαμαρτύρονται οι κάτοικοι, αλλά η Κυβέρνηση έχει βάλει σε διαφορετική τροχιά λύσης το πρόβλημα και ισχύει και η προσωπική μου δέσμευση ότι η ΒΙΑΛ θα κλείσει.

Η απάντηση στον υπουργό ήρθε αμέσως με τη δήλωση διάρκειας 10’’ του παριστάμενου Περιφερειάρχη Κ. Μουτζούρη, που αφού χαιρέτησε τις εκδηλώσεις λέγοντας ότι τα νησιά πρέπει να παραμείνουν  ελεύθερα και Ελληνικά, είπε ότι περιμένει από την Κυβέρνηση αυτό που δεν βλέπει μέχρι στιγμής, να υλοποιεί δηλαδή τις υποσχέσεις της.

Της παρελάσεως προηγήθηκε Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, όπου το χαρακτηριστικό ήταν ότι τον πανηγυρικό της ημέρας, προς τιμήν προφανώς του παρισταμένου Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου, εκφώνησε ο Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος.

Ακολούθησε παρέλαση μαθητικών τμημάτων και Πολιτιστικών Συλλόγων, σπουδαστών και Προσκόπων και τέλος πεζής Στρατιωτικής δύναμης της 96 ΑΔΤΕ, ενώπιον του Στρατιωτικού Διοικητή Χίου.

Στην εξέδρα των επισήμων εκτός του Βουλευτή Α. Μιχαηλίδη, του Περιφερειάρχη Κ. Μουτζούρη, του Αντιπεριφερειάρχη Π. Μπουγδάνου, του Δημάρχου Στ. Κάρμαντζη παρίστατο και καπ. Παναγιώτης Τσάκος, που προτίμησε τα… ορεινά έδρανα αρνούμενος κατηγορηματικά την τιμητική πρόταση όλων να καθίσει στις μπροστινές θέσεις.

Μετά την παρέλαση, που θα μεταδοθεί το πάογευμα και το βράδυ στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV ακολούθησαν χοροί από τα τμήματα των Πολιτιστικών Συλλόγων στην Πλατεία Νικολάου Πλαστήρα.

Πρόσφατα βίντεο

Σχετικά βίντεο