Συνέντευξη Περιφερειάρχη για παθολογική κλινική, αεροδρόμιο και master plan λιμανιού

Δευ, 27/03/2023 - 23:48

synenteyxi_perifereiarhi_gia_pathologiki_kliniki_aerodromio_kai_master_plan_limanioy

Τον Απρίλιο προγραμματίζονται τα εγκαίνια των κτιρίων 3 και 4 τους Νοσοκομείου Χίου, ανέφερε σε συνέντευξη του ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης. Όπως τόνισε, μετά την υπογραφή των συμβάσεων από την Περιφέρεια για τον εξοπλισμό, και την ολοκλήρωση των εργασιών σύνδεσης από την τεχνική υπηρεσία του «Σκυλίτσειου» τα κτήρια θα είναι ολοκληρωμένα και έτοιμα να στεγάσουν τη νέα Παθολογική και Ψυχιατρική κλινική του Νοσοκομείου Χίου.

Στη συνέχεια οκ. Μουτζούρης εξέφρασε την ανησυχία του για την πορεία των εργασιών επέκτασης στο Αεροδρόμιο Χίου και ειδικότερα στο έργο του διαδρόμου απογείωσης - προσγείωσης. Συγκριμένα, κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο Περιφερειάρχης, αναφορικά με τα έργα στο Αεροδρόμιο, τόνισε ότι «φοβάμαι μην έχουμε ένα νέο Κόρης Γεφύρι» προσθέτοντας ότι η μετατόπιση του παραλιακού που εκτελείται από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου προχωρά κανονικά με το έργο να παραδίδεται τον Ιούνιο.

Κλείνοντας έκανε λόγο για την αναγκαιότητα της άμεσης ολοκλήρωσης του master plan του Κεντρικού Λιμένα Χίου έτσι ώστε να μην έχουμε παρέμβαση του TΑΙΠΕΔ, όπως στη Μυτιλήνη, με αφορμή και τα πρόσφατα γεγονότα.

Πρόσφατα βίντεο

Σχετικά βίντεο