Θεματική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου για το νερό

Τετ, 29/08/2018 - 18:12

afalatoseis_fragma_poroi_tha_lysoyn_to_provlima_neroy

Παρουσία του βουλευτή Νότη Μηταράκη, του αντιπεριφερειάρχη Σταμάτη Κάρμαντζη, φορέων και πολιτών, πραγματοποιήθηκε η θεματική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου Χίου για την διαχείριση των υδάτινων πόρων του νησιού.

Στη συνεδρίαση, που διήρκησε αρκετές ώρες, συζητήθηκαν τα γνωστά προβλήματα που υπάρχουν στην διαχείριση του  νερού, που οδηγούν συχνά σε ανεπάρκεια με την ΔΕΥΑΧ να προσπαθεί με «πρόχειρες» λύσεις να επιλύσει το πρόβλημα.

Από πλευράς της εταιρείας ο διευθυντής της Πέτρος Καλογεράκης, αναφέρθηκε σε όλα όσα γίνονται τα τελευταία χρόνια προκειμένου να υπάρχει νερό στις βρύσες των δημοτών, καταλήγοντας στο ότι τα φράγματα που έχουν γίνει και αυτά που ολοκληρώνονται θα βοηθήσουν σημαντικά, αλλά οι αφαλατώσεις είναι η πιο σίγουρη λύση.

Παράλληλα ο διευθυντής της ΔΕΥΑΧ τόνισε την ανάγκη να αλλάξει η τιμολογιακή πολιτική της εταιρεία και να γίνει πιο ορθολογιστική, ενώ αναφέρθηκε στα… φέσια που υπάρχουν με κυριότερο αυτό των Νομικών Πρόσωπων του Δήμου, ζητώντας από το ΔΣ να «πιέσει» για την εξόφληση τους.

Η πλειοψηφία των τοποθετήσεων περιστράφηκε γύρω από την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης του Φράγματος «Κόρης Γεφύρι», την τοποθέτηση και νέων μονάδων αφαλάτωσης, στον Παρθένη, Κοντάρι και Μαστιχοχώρια, ενώ η εξέταση τυχόν αστοχιών σε Κατράρη, Σαραπιό και άλλα μικρά έργα που έχουν γίνει στο παρελθόν, και η αποκατάσταση τους θα βοήθησει στην επάρκεια.

Πρόσφατα βίντεο

Σχετικά βίντεο