Ξενάγηση σε μνημεία της Πόλης

Παρ, 05/10/2018 - 20:32

peripatitiki_periigisi_stin_poli_tis_hioy_tin_kyriaki_7_oktovrioy_2018

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χίου συμμετέχει στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς που το θέμα τους για τη διετία 2017-2018 είναι αφιερωμένο στις «ΠΟΛ(Ε)ΙΣ».

 

Με αφετηρία το λιμάνι της Χίου, ομάδα αρχαιολόγων της Εφορείας, σε μία περιπατητική περιήγηση στην πόλη της Χίου, σε χώρους με αρχαιολογικό ενδιαφέρον, ολόκληρες γειτονιές ή μεμονωμένα κτήρια που λειτουργούν ως τοπόσημα για την ιστορία και τους κατοίκους της, θα αναδείξει τα διαφορετικά πρόσωπα της Χίου μέσα στο χρόνο. Από τη δράση αυτή οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα μιας νέας ανάγνωσης της πόλης, παρατηρώντας τις μεταβολές που έχει επιφέρει ο χρόνος στη μορφή, τη χρήση αλλά και στον συμβολισμό των χώρων που θα επισκεφθούμε.», ανέφερε η προϊστάμενη Εφορεία Αρχαιοτήτων Ολγα Βάσση.

«Θα ξεκινήσουμε από το σήμερα και θα πάμε… προς τα πίσω», δήλωσε η κ Βάσση δίνοντας λεπτομέρειες από την διαδρομή.

Η έναρξη θα γίνει από το Λιμάνι, μπροστά από το Τελωνείο Χίου , ενώ στην συνέχεια μετά από μια στάση μπροστά στην Εθνική Τράπεζα, η διαδρομή θα συνεχιστεί στην πολιτεία του Κάστρου και θα τερματίσει στην Αγ.Αννα Καπέλα στον χώρο της συναγωγής.

«Είναι μια διαδρομή βατή, εύκολη για όλους» τόνισε η Όλγα Βάσση εκτιμώντας ότι δεν θα κρατήσεις πάνω από μιάμιση ώρα.

 

Ημερομηνία δράσης: Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018

Σημείο συνάντησης: Τελωνείο, λιμάνι της Χίου

Ώρα: 11:00

 

Τη δράση μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι όσοι ενδιαφέρονται, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Πρόσφατα βίντεο

Σχετικά βίντεο