Βόλτα γνώσης από την Εφορεία αρχαιοτήτων

Τρί, 09/10/2018 - 19:02

volta_gnosis_kai_politismoy_stin_poli_tis_hioy

Μία διαφορετική βόλτα-ξενάγηση στην πόλη της Χίου είχαν την ευκαιρία να κάνουν αρκετοί συμπολίτες μας που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση τηςΕφορίας Αρχαιοτήτων Χίου, το πρωί της Κυριακής, 7 Οκτωβρίου 2018.

Στα πλαίσια του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, που το θέμα τους για τη διετία 2017-2018 είναι αφιερωμένο στις «ΠΟΛ(Ε)ΙΣ», η προϊσταμένη της Εφορίας, Όλγα Βάσση, συνεπικουρούμενη από τις συναδέλφους της αρχαιολόγους, Στέλλα Φαϊτάκη, Παρισιάνθη Βαλάκου, Άννα Μισαηλίδη και Μαρία Φινφίνη, ξεκίνησαν από το Τελωνείο Χίου και έφτασαν μέσω Κάστρου μέχρι την ανασκαφή στο οικόπεδο ιδιοκτησίας Λαδά, κοντά στην Αγία Άννα Καπέλα, μιλώντας επί τόπου για τα σπουδαιότερα αξιοθέατα της διαδρομής, απαντώντας σε ερωτήσεις των πολιτών και φέρνοντας έτσι την επιστήμη τους πιο κοντά στο κοινό, σε μία δράση από την οποία όλοι αποχώρησαν κατευχαριστημένοι, ζητώντας οι περισσότεροι σύντομα να επαναληφθεί.

Παραστατικότατες όλες οι Αρχαιολόγοι εμπλούτισαν τις γνώσεις όσων τις ακολούθησαν στη διαδρομή. Ήταν ένα κοινό ποικίλων ηλικιών, που έδειξε να διψά να μάθει την ιστορία του τόπου του ή του τόπου που το φιλοξενεί και σίγουρα όλοι κάτι απεκόμισαν, σ’ αυτόν τον δίωρο περίπατο.

Πρόσφατα βίντεο

Σχετικά βίντεο