Αεροδρόμιο Χίου με νερό από... μπούρμπουλα

Γιάννης Τζούμας
Τρί, 27/07/2021 - 20:30

Στον κλεινόν άστυ βρέθηκα για τρείς μέρες, για τις ανάγκες επανελέγχου σχετικών με την υγεία μου, ύστερα από την τελευταία περιπέτεια που πέρασα, και ενώ τα νέα είναι καλά, σε σημείο να μου επιτραπεί να κάνω και την δεύτερη δόση του εμβολίου, στην επιστροφή περάσαμε, μέσω ενός ωραιότατου ταξιδιού με το υπερσύγχρονο «Νήσος Μύκονος» από εκεί ακριβώς την… Νήσο Μύκονο.

Μέσα στο πλοίο παραμείναμε βεβαίως, συνεπώς δεν μπορώ να ξέρω τι γίνεται έξω, αλλά εκ πρώτης όψεως, που λένε, όση ώρα και ήταν αρκετή κοίταζα έξω «έξυνα την κεφαλήν μου» για να το πούμε Καρδαμυλίτικα, τι στο διάολο ακριβώς βρίσκουν οι αμέτρητοι τουρίστες, που κατακλύζουν αυτό το νησί, αφού αυτό που τουλάχιστον εγώ είδα είναι άσπρα κυτία σπιτιών, σπαρμένα ή καλύτερα πηγμένα μέσα σε πέτρες.

Ξέρω βεβαίως ότι το θέμα δεν μελετάται έτσι επιφανειακώς και σε τελική ανάλυση πρόθεση μου δεν είναι να συγκρίνω ανόμοια πράγματα, πόσο μάλλον που τουλάχιστον για τα δικά μου γούστα, το μοντέλο της Μυκόνου δεν είναι από τα καλύτερα.

Όμως που να πάρει και να σηκώσει είπα, αφού δεν έχουν τουλάχιστον, από μακρόθεν είπαμε, να δείξουν τίποτα, κάπου αλλού θα τα πάνε καλύτερα.

Να είναι η διαφήμιση, να είναι το μάρκετιγκ, που λέμε και στα ελληνικά ή μήπως κάτι απλούστερο;

Ας πούμε οι άνθρωποι να αποφεύγουν τις… βουδιές.

Δείτε για παράδειγμα αυτή την φωτογραφία, από το δικό μας αεροδρόμιο και ελάτε να σκεφτούμε μαζί.

Για παράδειγμα, δεν έπρεπε κάποιος να φροντίσει να μην λήξει η σύμβαση του Κυλικείου καλοκαιριάτικα;

Ας πούμε όμως ότι αυτό δεν μπορούσε να γίνει. Άραγε πόσο θα κόστιζε να βάλουμε δυό κοινόχρηστες φιάλες με εμφιαλωμένο νερό, στην Αίθουσα αναχωρήσεων;

Όχι, προκρίθηκε η… εύκολη λύση. Βάλαμε την… ελληνικότατη ταμπέλα, πως μείναμε άνευ Κυλικείου καλοκαιριάτικα, και διαλαλούμε πως όποιος χρειάζεται νερό για ξεδίψασμα, να φέρνει από το σπίτι του.

Πάλι καλά που δεν προτείνεται να είναι και Καρούσικο με μπούρμπουλα από τα Αρμόλια.

Έτσι για να δέσει το ρεσιτάλ… επικοινωνίας.

 

Υ.Γ: Και για να μην τα βάλουμε με τους… Αεροδρομιακούς, να θυμίσουμε ότι όταν παλαιότερα χρειάστηκε κάτι ανάλογο, εκεί λόγω ζέστης στο λιμάνι, στην Αίθουσα του Τελωνείου, μέχρι να κουνήσει τα σκέλια του το Δημόσιο, πήγε και έβαλε δυό φιάλες με εμφιαλωμένο κρύο νερό ο… Αλέξανδρος και… καθαρίσαμε.   

 

Σχετικά Άρθρα