Χίος, Τετάρτη 12 Αυγούστου

Άβυσσος η ψυχή του Nεοδημοκράτη

Γιάννης Τζούμας
Τρί, 04/06/2019 - 21:48
3,25 εκατ. ευρώ από το Ε.Π. της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για έργα αστικής ανάπλασης σε Μυτιλήνη και Χίο

Ετοιμάζονται να κυβερνήσουν, μπορεί ακόμα και με αυτοδυναμία. Οι κύριοι τους αντίπαλοι ο μεν ένας παραδίδει το πνεύμα… Σύριζα, ο δε άλλος χωρίζεται σε ΚΙ της Φώφης Γεννηματά και ΝΑΛ του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Παράλληλα, για τους Νεοδημοκράτες μιλάμε φυσικά, έχουν να αντιμετωπίσουν στην ζωή την πρώτη νάρκη του Σύριζα στον χώρο της Αυτοδιοίκησης, που είναι το γεγονός ότι κανένας Συνδυασμός  δεν θα μπορεί να διοικήσει χωρίς συνεργασίες.

Θα περίμενε λοιπόν κανείς να δούν επιτέλους την ζωή σοβαρά μιάς και αν κάτι μας έλειψε αυτά τα χρόνια είναι η σοβαρότητα.

Και μετά αυτά τα προλογικά ερχόμαστε στο προκείμενο.

Οι Συνδυασμοί Καλογήρου – Μουτζούρη στο Βόρειο Αιγαίο είναι ομογάλακτοι και ομόαιμοι σε τέτοιο βαθμό που η Ν.Δ. αμέσως μετά το αποτέλεσμα και ενώ υποστήριζε την Χρ. Καλογήρου έσπευσε να δηλώσει πως σε όλη τη χώρα έχασε μόνο την Περιφέρεια Κρήτης, αφού ο Πρύτανης Κ. Μουτζούρης κάτι που γνωρίζει και ο τελευταίος ελληνικός λίθος είναι Νεοδημοκράτης την εποχή που ακόμα και ο Κυριάκος  Μητσοτάκης ήταν αγέννητος, που λέει ο λόγος.

Και ενώ υπάρχει αυτή η εικόνα και ενώ ακόμα δεν έκλεισαν καλά-  καλά οι κάλπες διαβάζουμε την εξής ανακοίνωση του Συνδυασμού Καλογήρου.

"Εμείς, οι εκλεγμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι του συνδυασμού «Εμείς για το Αιγαίο», αποφασίσαμε μετά από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με όλα τα μέλη του συνδυασμού μας, να ασκήσουμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, σύμφωνα με τη λαϊκή εντολή, τον κριτικό και δημιουργικό ρόλο της αντιπολίτευσης και δεν θα συμπράξουμε από καμία θέση ευθύνης με τη νέα Περιφερειακή Αρχή.

 

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι:

 

Π.Ε. Λέσβου

Χριστιάνα Καλογήρου

Θεόδωρος Βαλσαμίδης

Πόπη Γόμου- Πρωτογεράκη

Στρατής Κυρατζής

Π.Ε. Λήμνου

Κώστας Αδαμίδης

Π.Ε. Χίου

Παντελής Μπουρνιάς

Λεωνίδας Αθηνάδης

Γεώργιος Νομικός

Παντελής Λεγάτος

Π.Ε. Σάμου

Πάρης Παπαγεωργίου

Γεώργιος Κυριαζής

Σουλτάνα Ανδρεάδου

Π.Ε. Ικαρίας

Παναγιώτης Γενούζος

 

 

 

Ωραία. Να ρωτήσουμε τώρα κάτι εμείς ωρέ Νεοδημοκρατικά αδέλφια;

Πότε προλάβατε και τα είπατε όλοι μαζί; Και αφού τα είπατε για την… χλαπάτσα ήτοι το εκλογικό αποτέλεσμα δεν βρήκατε να πείτε τίποτα;

Για να σοβαρευτούμε τώρα. Η Ν.Δ θέλει να μας πείσει ότι αφού τα σκάτωσε, συγνώμη για την μη πολιτική ορολογία προεκλογικά και κατέβηκε με δύο Συνδυασμούς τώρα μας καλεί και στο… γεύμα, λέγοντας μας πως η μια πλευρά θα κάνει αντιπολίτευση στην άλλη!

Και μετά κύριε Κυριάκο Μητσοτάκη θέλετε να Κυβερνήσετε την χώρα.

Γιατί σημασία δεν έχει τι ποσοστό θα πάρετε, αφού με τέτοια χάλια του Σύριζα μάλλον ρίχνετε κάτω Κάστρο θεμελιωμένο στον άμμο, αλλά τι ακριβώς θα το κάνετε αυτό το ποσοστό.

Γιατί υποτίθεται είσαστε Κόμμα και όχι σκορποχώρι και υποτίθεται πως για να αντιμετωπίσετε τις νάρκες του «Κλεισθένη» στην Αυτοδιοίκηση πρέπει να περάσετε πνεύμα συνεργασιών.

 

Υ.Γ. Η μόνη ελπίδα είναι από τον Σεπτέμβρη και μετά οι υπογράφοντες να την κάνουν ένας – ένας με ελαφρά πηδηματάκια αφού δεν υπάρχει ισχυρότερη συγκολλητική  ουσία από την εξουσία.

 

Σχετικά Άρθρα

Γιάννης Τζούμας
Τρί, 11/08/2020 - 20:46

Η φράση δεν είναι δική μας.

Δυστυχώς για τον Σουλτάνο, παρά τις διώξεις, παρά το γεγονός ότι οι μισοί δημοσιογράφοι στην χώρα του είναι άνεργοι αφού τους έκλεισε τις εφημερίδες, υπάρχουν αρκετοί που είτε μπαινοβγαίνουν ή βρίσκονται εκτός φυλακής και μπορούμε να μιλάμε μαζί τους.

Η φράση λοιπόν είναι δική τους, όπως σε κάθε επικοινωνία, που έχουμε ως Χιώτες με τους απέναντι, που φέτος ο κορωνοϊός μας στέρησε την επαφή. Τους ακούμε να λένε, πως μακαρίζουν την τύχη για την χώρα τους κυρίως, που στην Ελλάδα υπάρχει μια ψύχραιμη και σοβαρή ηγεσία, υπάρχει Δημοκρατία και είναι στέρεοι οι θεσμοί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αυτή η επικοινωνία έστω και αν γίνεται κυρίως σε προσωπικό επίπεδο, έχει μεγάλη σημασία, γιατί καταδεικνύει τα συναισθήματα απέναντι, που είναι από επικριτικά μέχρι πολεμικά για τον Ερντογάν, με τελική επίκληση να βοηθήσει ο Αλλάχ, αν και δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στις ακτές της Ιωνίας, ώστε να απαλλαγεί η Τουρκία από αυτόν τον εφιάλτη.

«Σπάστε του τα νεύρα…»

Ας κρατήσει πολιτική και στρατιωτική ηγεσία αυτή τη φράση.

Μπήκε στην ελληνική υφαλοκρηπίδα;

Δεν μπήκε. Ένα σκάφος που το βάφτισε ερευνητικό, βρίσκεται πάνω από την ελληνική υφαλοκρηπίδα. Δεν μπορεί να ερευνήσει δε, επειδή τουρκικά πολεμικά που το συνοδεύουν, κάνουν θόρυβο με τις προπέλες τους.

Τι κάνει η Ελλάδα; Αυτό που πρέπει να κάνει μια χώρα της Δύσης το 2020. Στέλνει δικά της πολεμικά και ειδοποιεί ηχητικά ότι υπάρχει παράνομη εισβολή.

Τι επιδιώκει ο Ερντογάν; Να πυροβολήσομε πρώτοι. Αν χρειαστεί θα γίνει και αυτό, αλλά δεν θα του πούν οι … πολεμιστές του Facebook αλλά η πολιτική και στρατιωτική  ηγεσία της χώρας.

Που προς το παρόν παρακολουθεί την παρανομία, την καταγράφει, την καταγγέλλει, φέρνει την Τουρκία του Ερντογάν κατηγορούμενη σε όλα τα Διεθνή φόρα, κάνει αυτό που μας συμβουλεύουν και οι σώφρονες γείτονες, σπάει τα νεύρα του Ερντογάν.

Στο μεταξύ απέναντι δεν υπάρχουν μόνο τρελοί, που θέλουν τον πόλεμο. Υπάρχει ένας λαός, που σε λίγο θα πεινάει, υπάρχει μια λίρα, που μέχρι το τέλος του χρόνου μπορεί και να φτάσει σε ισοτιμία 1 προς 10 με το ευρώ(!!!) υπάρχει ο κορωνοϊός, που όσο τον κρύβουν τόσο βράζει, υπάρχουν οι Κούρδοι που περιμένουν την ευκαιρία να κατασπαράξουν τις αλυσίδες τους και αυτούς που τους τις φορούν, υπάρχουν μανάδες που ειδικά από την Λιβύη, θα τους φέρουν τα παιδιά τους σε φέρετρα, υπάρχει μια κατάρα, που απλώνεται πάνω από την Τουρκία, που κινδυνεύει από την παράνοια και τον μεγαλοιδεατισμό του Ερντογάν και των συν αυτόν.

Χρειάζεται υπομονή λοιπόν και εμπιστοσύνη. Αυτό το έργο με τον Ερντογάν θα πάει μακριά, πρέπει να το πάμε μακριά όσο μας παίρνει. Γιατί καραδοκεί από την μια ο τουρκικός λαός και από την άλλη η… στραβή. Και από στραβές, από Λιβύη, μέχρι Συρία και από Ισραήλ, αυτό θερμή παράκληση να μην ξεχνιέται ποτέ, μέχρι Κουρδιστάν… μπερικέτι.

 

Υ.Γ.  Καταλάβαμε που την πατήσαμε με τα αγροτικά προγράμματα; Πιο καθαρά από τον Μάριο Γκολέμη δεν μπορούσαν να ειπωθούν. Όσοι ενδιαφέρονται ας τον παρακολουθήσουν και την επομένη αν δεν διορθωθούν τα πράγματα, ας δώσουν να τους κάνουν τις μελέτες στην… Μυτιλήνη.