Χίος, Τετάρτη 15 Αυγούστου

Δηλαδή πόσα ευχαριστώ πρέπει να πούμε στον Τούρκο Αρχηγό ΓΕΕΘΑ;

Γιάννης Τζούμας
Τρί, 13/02/2018 - 07:57
Χουλουσί Ακάρ

Ο πιο δύσκολος αντίπαλος είναι ο ύπουλος και η Τουρκία του Ερντογάν δεν είναι.

Κατ’ αρχήν να ξεκαθαρίσουμε ότι το… αντίπαλος, το έχει διαλέξει το ίδιο το Τουρκικό κατεστημένο, σε βάρος πάντα του τουρκικού λαού, αφού δεν υπάρχει γείτονας της χώρας τους, που να μην έχουν τσακωθεί.

Στην περίπτωση όμως της Ελλάδας η ειλικρίνεια των προθέσεων θα μπορούσε να είναι ευεργετική, αν οι Κυβερνώντες δεν βρίσκονταν στον… κόσμο τους.

Αλήθεια, πόσα ευχαριστώ θα έπρεπε να πούμε στον Τούρκο Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Χουλουσί Ακάρ για την ειλικρίνεια του; Ερχεται και την ώρα που η χώρα του, μετράει νεκρούς από την εισβολή στο Αφρίν της Συρίας και μας λέει ιπτάμενος στο Αιγαίο, ότι η χώρα του δεν έχει πρόβλημα να διεξάγει ταυτόχρονα δύο πολέμους μια στη Συρία και μια στο Αιγαίο (το είπε πιο κομψά αλλά η ουσία ήταν αυτή).

Μας αρέσει να βαυκαλιζόμαστε ότι η Τουρκία έχει σταθερή διπλωματία κ.λ.π.

Αυτό είναι λάθος, η Τουρκία και πάντα μιλάμε για το βαθύ αλλά και ρηχό Κράτος έχει σταθερούς στόχους, η διπλωματία μπορεί να κάνει τρίπλες αλλά με στόχο το γκόλ.

Σημειώνεται αυτό γιατί από την διπλωματία του Οζάλ (υπομονή τα νησιά του Αιγαίου είναι τόσο ηλίθιοι οι έλληνες, που θα τα αδειάσουν) μέχρι την διπλωματία Ερντογάν (γιούργια στον ταβά με τα κουλούρια) υπάρχει διαφορά αλλά ο στόχος του γκόλ είναι σταθερός.

Και αυτό πλέον μας το λένε κατάμουτρα. Δεν έχει παρά να διαβάσει κανείς την έκθεση του προηγούμενου Τούρκου Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, δεν την έχουν μυστική, για την θεωρία των 2,5 πολέμων (προφανώς ο μισός είναι αυτός που μονίμως υπάρχει μέσα στην Τουρκία).

Πάμε λοιπόν από την αρχή τον συλλογισμό.

Αρθρον πρώτον. Η Τουρκία εισβάλλει στο Αφρίν. Είδατε καμιά διαμαρτυρία από μέρους τουλάχιστον της Ελλάδας, που είναι θύμα; (Κύπρος).

Όχι, άκρα του τάφου σιωπή, ούτε μια… διαδήλωση βρε αδελφέ, εκτός απ’ αυτές που κάνουν οι Κούρδοι, αλλά που να φανούν από τόσο φαρμακοσύννεφο.

Αρθρον δεύτερον. Η Τουρκία δεν κρύβει πλέον τίποτα. Εισβάλλει στη Συρία, αποκαλεί αδέλφια τους κατοίκους της ακατανόμαστης βόρειας ΠΓΔΜ (προφανώς συγγενεύουν και αυτοί με τον Μέγα Αλέξανδρο) και τώρα απειλεί ευθέως την Ελλάδα, μέσω του Αρχηγού του Στρατιωτικού Γενικού της Επιτελείου.

Αρθρον τρίτον. Η Τουρκία έχει ένα τεράστιο πλεονέκτημα με το μέρος της. Ανοίγει πόλεμο όποτε γουστάρει. Βεβαίως αυτό είναι μια κουβέντα αλλά δεν παύουν και να το μελετούν και να το λένε. Αλλωστε τα νησιά παραμένουν μια ενοχλητική τούφα μαλλιών, που της κρύβει τη θέα προς τη Δύση και ειδικά το Καστελόριζο, όπως είχε πεί ο σοφός Ελληνας Διπλωμάτης Βύρων Θεοδωρόπουλος είναι πάντα ένα… κριθαράκι στο μάτι της.

Το όποτε γουστάρει, ισχύει από την ώρα που ξέρει ότι η Ελλάδα έχει μια κόκκινη γραμμή και αυτή είναι ο πεζός στρατιώτης. Οι εναέριες παραβιάσεις και οι θαλάσσιες είναι απλά ψυχολογικός πόλεμος, κατοχή κάνει μόνο ο πεζός στρατιώτης, συνεπώς δεν έχουν παρά να ανεβάσουν μια διμοιρία στα Ιμια, για παράδειγμα και να προκαλέσουν πολεμική σύγκρουση με την Ελλάδα.

Ερχόμαστε τώρα στο προκείμενο. Τι κάνει η Ελλάδα;

Παίζει, για να το πούμε άνευ περιστροφών, ότι της κρέμεται.

Η Κυβέρνηση ασχολείται με την Novartis, μπαινοβγάζει τον Κουφοντίνα για να εκνευρίσει μέχρι βλακείας τους Αμερικάνους και ανταλλάσσει… γκαζάκια στα γραφεία συζύγων πολιτικών συν και καμιά εισβολή Ρουβίκωνα για να σπάει η μονοτονία.

Να γιατί αν είμαστε φυσιολογική χώρα θα λέγαμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Τούρκο ΓΕΕΘΑ, που άθελα του προσπαθεί να μας ξυπνήσει αλλά ματαίως.

 

Υ.Γ. Βρήκαν ακόμα οι Ρώσσοι πως έπεσε το υπερσύχρονο Τουπόλεφ έξω από τη Μόσχα;

Οι Ισραηλινοί πάντως στη Συρία βρήκαν… ποιοί τους έριξαν το δικό τους F-16.

Σ.Σ Το άρθρο γράφτηκε πριν γίνει γνωστός ο εμβολισμός του "Γαύδος" από Τουρκική ακταιωρό στα Ιμια.

Σχετικά Άρθρα

Γιάννης Τζούμας
Τετ, 15/08/2018 - 07:44
Η υποδοχή των δύο αιχμαλώτων

Ως γνωστόν οι συνεχιστές της διπλωματίας του Φαναρίου δεν είμαστε εμείς αλλά οι… Τούρκοι. Όταν το σκάφος έχει μια μεγάλη τρύπα να μπάζει, σχέσεις με ΗΠΑ, το πλήρωμα φροντίζει να κλείσει τις άλλες μικρές τρύπες και μια απ’ αυτές ήταν οι δύο έλληνες στρατιωτικοί αιχμάλωτοι.

Αφού λοιπόν χαρούμε γι’ αυτό και κυρίως να αισθανθούμε υπερήφανοι για την αρμόζουσα σε έλληνες Αξιωματικούς συμπεριφορά των δύο απελευθερωθέντων, οφείλουμε να προβληματιστούμε για την συνέχεια.

Ποιά θα είναι αυτή; Θα κλείσει την μεγάλη τρύπα ο Ερντογάν ή θα την αφήσει ανοιχτή;

Αν συμβεί το πρώτο δεν θα μας επηρεάσει, αν όμως συμβεί το δεύτερο πρέπει να προετοιμαστούμε σε… αντίποινα.

Ποιά θα είναι αυτά; Μα να ανοίξει η κάνουλα των 3 εκατομμυρίων Σύρων και άλλων, που περιμένουν στην Τουρκία. Αν αυτοί μας κατακλύσουν η Τουρκία δεν θα το κάνει για να αποτελειώσει την Ελλάδα, αλλά να πιέσει τον Τράμπ μέσω της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Το πρόβλημα το δικό μας είναι εκ των πραγμάτων Ευρωπαϊκό και αν η Τουρκία κλείσει τις Αμερικάνικες βάσεις, οι ΗΠΑ δεν έχουν άλλο τρόπο ασφαλούς μετεγκατάστασης πλην των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Αν δεν εξετάσουμε το σενάριο αυτό και μείνουμε μόνο στην απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών σημαίνει ότι… τσάμπα οι Φαναριώτες διπλωμάτες ήταν Ελληνες.

 

Υ.Γ. Μπορεί η Παναγιά μας να έβαλε το χέρι της στην απελευθέρωση. Εκείνοι που το έβαλαν σίγουρα ήταν οι Αμερικάνοι, που παρέδωσαν μια λίστα αιχμαλώτων, που πρέπει άμεσα να απελευθερωθούν, ανάμεσα τους και οι δύο δικοί μας με πρώτο στη λίστα βέβαια τον δικό τους Πάστορα.