Ένα νεκροταφείο αυτοκινήτων στην Αγίων Αποστόλων

Γιάννης Τζούμας
Παρ, 20/05/2022 - 18:00

Υποθέτω ότι υπάρχει στον Δήμο υπηρεσία, που καθαρίζει τα στερεά απόβλητα.

Έχω δεί μάλιστα και σχετικά αυτοκόλλητα πάνω σε παρατημένα ΙΧ, που ενημερώνουν ότι αν δεν απομακρυνθεί το όχημα θα το αποσύρει ο Δήμος.

Αυτό δε, δεν αφορά μόνο δημόσιους χώρους αλλά και ιδιωτικούς και ειδικά όταν αυτοί βρίσκονται σε δημόσια θέα.

Επειδή λοιπόν βρέθηκα σήμερα για τις ανάγκες ενός θλιβερού ρεπορτάζ στην οδό Αγίων Αποστόλων, θυμήθηκα ότι πρίν μήνες βρεθήκαμε στο ίδιο σημείο, κάτω από τα Δημοτικά 3ο και 8ο για τις ανάγκες της εκπομπής «Φτού και βγαίνω».

Είχαμε επισημάνει τότε μια… συστάδα παρατημένων ΙΧ, που στην κυριολεξία καταλαμβάνουν μια γωνία και βρωμίζουν τον χώρο και πρακτικά και αισθητικά.

Ενημερώνουμε λοιπόν τον Δήμαρχο μας, που ξέρω ότι ενδιαφέρεται για την παρακολούθηση και την εξέλιξη της διαδικασίας λειτουργίας των υπηρεσιών του, ότι όσα ΙΧ αφήσαμε τότε, τόσα βρήκαμε και σήμερα!

Ένας σκουπιδότοπος, μια χαβούζα παρατημένων σαράβαλων, σε μια πολυσύχναστη οδό, σε μια συνοικία κοντά στο κέντρο της πόλης, απέναντι από δύο Σχολεία, δίπλα σε ένα συγκρότημα μονοκατοικιών, που οι διαμένοντες σ’ αυτές φροντίζουν για την αισθητική και την καθαριότητα τους.

Κοντολογίς δηλαδή, είδαμε τον Δήμο να δίνει το χειρότερο παράδειγμα και κυρίως να το… δείχνει.

 Αυτό που περιμένουμε είναι όχι μόνο να καθαριστεί ο χώρος, όχι μόνο να απομακρυνθούν τα σαράβαλα, αλλά να δημιουργηθεί εκεί και μια κοινόχρηστη πράσινη νησίδα, που να δένει με το διπλανό πάρκο Θελούδη και το περιβάλλον των απέναντι Σχολείων.

Με την ευκαιρία, το θλιβερό ρεπορτάζ είχε σχέση με την απομάκρυνση δια της βίας από το σπίτι της, μιας ψυχικά πάσχουσας συμπολίτισσας μας, που σε κατάσταση κρίσης, απειλούσε ακόμα και με μαχαίρι τους γείτονες.

Το σπίτι της της βρίσκεται δίπλα ακριβώς στη γωνία της ΙΧ σαβούρας και η Αστυνομία έκανε σήμερα το μεσημέρι ολόκληρη επιχείρηση για να την πλησιάσει και να την πείσει δυστυχώς δια της βίας να δεχθεί ιατρική βοήθεια.

Επειδή είμαστε παρόντες σε όλο το συμβάν, που δεν αποτυπώσαμε, ούτε βιντεοσκοπήσαμε, επειδή δεν θα συνεισέφερε αυτό τίποτα στην ενημέρωση, θέλουμε να συγχαρούμε τους Αστυνομικούς για την συμπεριφορά τους, τον επαγγελματισμό και την ανθρωπιά τους.

 

Υ.Γ.: Άσχετο.Πως το είπε ο Εμπορικός Διευθυντής της Αttica Group; Εκείνοι δεν έχουν κανένα πρόβλημα να προσεγγίζουν τα Μεστά αντί του ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥ λιμανιού της πόλης, εμείς… έχομε;

Σχετικά Άρθρα