Γράφω γι’ αυτούς που δεν θα γράψει κανείς

Γιάννης Τζούμας
Τετ, 22/01/2020 - 19:43

Δεν βαριέστε, πείτε πως είμαι… διαστροφικός ή βλέπω πιά λόγω ηλικίας τα πράγματα από την.. καλλιτεχνική τους σκοπιά, αλλά θα ήθελα για την σημερινή κινητοποίηση να μην γράψω τα τετριμμένα.

Ναι ήταν μια μεγάλη, ενωτική, ήσυχη, δυναμική συγκέντρωση.

Με ουσία, με μηνύματα, με προβληματισμό και κυριότερο αυτόν, ότι έχουμε να κάνουμε ακόμα πολλές τέτοιες συγκεντρώσεις…

Δεν θέλω λοιπόν να γράψω αυτά που είδαμε όλοι, είτε δια ζώσης, είτε απευθείας από τα Μέσα Ενημέρωσης, είτε αργότερα στους τηλεδιαύλους, πλην των… Αθηναϊκών, που μέχρι να συνειδητοποιήσουν ότι ειδήσεις δεν είναι μόνο οι… σπασμένες πόρτες, δεν θα τους βλέπει πιά άνθρωπος.

Θέλω να γράψω γι’ αυτούς που δεν θα γράψει κανείς.

Αυτούς που από τα ξημερώματα είχαν πιάσει όλα τα πόστα, προκειμένου να διασφαλιστεί η τάξη σε μια μεγάλη συγκέντρωση, να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας ώστε να συμμετέχουν όλοι οι πολίτες.

Αυτούς που είτε φαίνονταν, είτε οι περισσότεροι όχι, ήθελαν και αυτοί να διαδηλώσουν τα αισθήματα τους και δεν μπορούσαν.

Αυτούς που σε διάφορα καίρια σημεία ρύθμιζαν την κυκλοφορία ώστε χιλιάδες άνθρωποι να βρεθούν για λίγη ώρα σε ένα σημείο χωρίς να ταλαιπωρηθούν.

Αυτούς που βρίσκονταν από τα ξημερώματα στην ΒΙΑΛ, γιατί είναι γνωστό ότι την ίδια ώρα που εμείς ζητάμε να αδειάσει, το ίδιο ζητούν και οι μετανάστες – πρόσφυγες, που είναι μέσα, συνεπώς… διαδηλώνομε μαζί.

Αυτούς, που με την παρουσία τους και παρά το γεγονός ότι βιώνουν την ανοργανωσιά του Κράτους στο υπ’ αριθμόν ένα σοβαρό πρόβλημα του, πλην των εθνικών, εν τούτοις εκείνοι θα πρέπει να δράσουν οργανωμένα, χωρίς ωράρια, χωρίς υπερωρίες, χωρίς αυξήσεις σε κανέναν μισθό, με μοναδικό γνώμονα να κρατήσουν σε υψηλά επίπεδα το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών.

Γιατί χωρίς ασφάλεια απλά δεν υπάρχει Δημοκρατία.

Θα ήθελα λοιπόν να γράψω και να συγχαρώ τους Αστυνομικούς, για την δική τους αφανή συμβολή στην επιτυχία της σημερινής Παγχιακής κινητοποίησης.

 

Υ.Γ. Θα έγραφα και για τον μοναδικό σήμερα σε ΟΛΟ το νησί ιδιοκτήτη περιπτέρου, που δεν κατάλαβε τι έγινε και… άνοιξε. Δεν θα του κάνω την τιμή. Ας του την κάνουν οι καταναλωτές με τον τρόπο τους. Εκείνοι ξέρουν.

Σχετικά Άρθρα