Χίος, Παρασκευή 18 Οκτωβρίου

Η πλατεία των Μεστών, που… σφάζουν τις κατσίκες

Γιάννης Τζούμας
Τρί, 10/09/2019 - 21:28

Δημοσιεύοντας την είδηση ότι επίκεινται εκλογές για την Διοίκηση του νέου Φορέα Τουρισμού στο νησί μας και αναλογιζόμενος πόσοι ασχολούνται με το αντικείμενο, Περιφέρεια, Δήμοι, φορείς, Επιτροπές, ένας αριθμός σχεδόν ανάλογος με τους τουρίστες, πλην των προερχόμενων από την Τουρκία, μου ήρθε στο μυαλό κάτι που άκουσε με τα αυτιά του καλός φίλος στα Μεστά και μου το μετέφερε.

«Ξεναγός» περιδιάβαινε το χωριό, κάτι που γίνεται συχνά με γκρούπ Ισπανόφωνων τουριστών, που έρχονται στο νησί μας για μια μέρα από την Τουρκία.

Εκεί λοιπόν αφήνουμε τα τι είπε για το χωριό και την Χίο, γιατί δεν είμαστε εκεί δεν ξέρουμε και Ισπανικά και στεκόμαστε στο τι είπε στο ερώτημα, όπου τυχαία παρίστατο και ο δικός μας που άκουγε και ξέρει τα Σπανιόλικα, τι είναι αυτό το συρματόσχοινο, που βρίσκεται πάνω από την πλατεία του χωριού.

Περίμενε τώρα ο φίλος μας να δεί πως θα εξηγηθεί ότι από εκεί κρεμάνε οι Μεστούσοι τον… Ιούδα και τον καίνε, και άντε μετά να εξηγηθεί τι είναι ο Ιούδας και ούτω καθ’ εξής.

Όμως η ξεναγός δεν δυσκολεύτηκε, γιατί προφανώς δεν είχε ιδέα για όλα αυτά.

Τι είπε λοιπόν; Αυτό το συρματόσχοινο κατεβαίνει, εδώ καλά τα πάμε, για να κρεμάνε πάνω τα τις κατσίκες για να τις σφάζουν.

Αφού ο δικός μας έμεινε κάγκελο και αφού διαμαρτυρήθηκε στην «ξεναγό» αναρωτήθηκε αν η ποιότητα αυτής της… ξενάγησης είναι γενική.

Του απαντάμε λοιπόν πως ναι. Δεν υπάρχει οργανωμένο κράτος να ελέγξει όσους κάνουν ξεναγήσεις. Οι υπηρεσίες δεν κάνουν την δουλειά τους.

Ο Θωμάς Καραμουσλής επανειλημμένα έχει καταγγείλει ότι ξεναγήσεις πρέπει να κάνουν μόνο οι Διπλωματούχοι ξεναγοί αλλά πέρα βρέχει.

Εκτός των υπηρεσιών και εμείς ως κοινωνία είμαστε ανώριμοι, απαίδευτοι και οπαδοί του «Ωχ αδελφέ».

Ως αδελφέ αν οι «ξεναγοί» λένε ότι ο Πλάτων είναι ένας Μητροπολίτης, που έγινε άγαλμα επειδή πνίγηκε.

Το ότι πετάχτηκε στη θάλασσα αφού κρεμάστηκε και από ποιούς αποτελεί… λεπτομέρεια.

Τα οστά των Μοναχών στη Νέα Μονή βρίσκονται εκεί για οικονομία… ατομικών κασελακίων και είπαν να τα βάλουν σε προθήκες.

Δεν είμαστε της άποψης ότι οι ξεναγήσεις πρέπει να έχουν μορφή… σκελετού, άλλωστε οι διπλωματούχοι ξεναγοί ξέρουν το πώς θα πούν το καθετί, αλλά εδώ μιλάμε ότι ακούγεται η μπαρούφα και απλά την πλειοψηφία των τουριστών κάποιος την συνοδεύει, που γρικά πέντε πράγματα και κυρίως τις συναλλαγές με τις ταβέρνες, αλλά εδώ ας μην το ανοίξουμε το θέμα.

Αυτό λοιπόν δεν μας απασχολεί. Γιατί αν μας απασχολούσε, ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν για τον νέο Τουριστικό Φορέα, θα απαιτούσαμε από την Αστυνομία να ελέγξει τα διπλώματα όσων ξεναγούν και όποιος δεν έχει να ομολογήσει ότι δεν κάνει αυτή την παροχή, γιατί απλούστατα ο τουρίστας που έρχεται έχει πληρώσει ξενάγηση από διπλωματούχο ξεναγό.

 

Υ.Γ. Όσοι έχετε πάει εκδρομή στην Τουρκία θα γνωρίζετε ότι ο ξεναγός που θα είναι «μαϊμού» την επόμενη στιγμή θα βρεθεί να κάνει παρέα στις… μαϊμούδες.

Σχετικά Άρθρα

Γιάννης Τζούμας
Πέμ, 17/10/2019 - 21:31

Επιτέλους η… νομιμότητα εξασφαλίστηκε αφού η Κτηματική υπηρεσία μίλησε και ο Δήμος Χίου συνεμορφώθη με τις υποδείξεις και ξήλωσε λέει την ράμπα, που οδηγούσε από τον δρόμο, στον μπαζωμένο εδώ και μισό αιώνα (!) χώρο, έναντι του «Ελληνικού Κάστρου».

Έτσι ο χώρος μπορεί να αξιοποιηθεί υπέρ του Δημοσίου, με την εμφύτευση άνυδρων ντοματακίων, δεκτές και άλλες προτάσεις να βγάλει και κανένα φράγκο το Κράτος.

Μετά ταύτα, με τα μυαλά αυτά στη Δημόσια Διοίκηση, ας περιμένει σε 400 χρόνια ο Κυριάκος Μητσοτάκης να γίνουμε κανονική χώρα.

Με τη μόνη διαφορά ότι είναι Πρωθυπουργός και ως τέτοιος δικαιούμαστε μερικές… χαζές ερωτήσεις.

Πρώτη και καλύτερη, η Κτηματική υπηρεσία και άλλοι δυνάστες, προϊσταμένους έχουν;

Έχουν και έχουν και πολιτικούς προϊσταμένους. Τους… ξέρει ο Πρωθυπουργός;

Κατά τα άλλα έχομε και λέμε, για όσους δεν κατάλαβαν. Ελλείψει αντικειμένου προφανώς, η Κτηματική του Δημοσίου στη Χίο, με την κάλυψη των προϊσταμένων της πουλάει τρέλα.

Ανακαλύπτει μετά από 50 χρόνια ότι ο Αιγιαλός και η παραλία βρίσκονται έξω από το «Ελληνικό Κάστρο». Ωραία, να ξεμπαζωθεί και να βάλουμε και μια μπουλντόζα μόνιμα, να πετάει τα βότσαλα πίσω στη θάλασσα όταν έχει θαλασσοταραχή. Ή καλύτερα να κλείνουμε το δρόμο τον χειμώνα.

 Επειδή παρομοίως, παράνομο είναι και το αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΧ, λίγο πιο κάτω στο γεφύρι της Φάρκαινας, να γκρεμιστεί, και τα σκατά, όπως τα κάνει στο νησί το Δημόσιο, περί αυτών πρόκειται, να χύνονται στη θάλασσα και να μην πηγαίνουν στον Βιολογικό, που επίσης είναι παράνομος, άρα να γκρεμιστεί και αυτός και να κουβαλάμε τα σκατά, μη μας σοκάρουν οι λέξεις, αλλά οι πράξεις των κατά τα άλλα Δημόσιων λειτουργών, στον Τσεσμέ.

Μπορεί να συμμαζέψει η κυβέρνηση στη Χίο τα ασυμμάζευτα, με τους δυνάστες που σπάνε του κόσμου τα νεύρα και υπάρχουν μόνο για ένα λόγο, να κλείνουν τις επιχειρήσεις που τους ταϊζουν;

Διότι σας καλώ να δούμε πρακτικά το αποτέλεσμα. Το «Ελληνικό Κάστρο» ήδη έκανε πάρκιγκ πίσω από το Ξενοδοχείο, άρα σκασίλα του μεγάλη. Δίπλα όμως έχει μια πιτσαρία. Του ανθρώπου του κλείνουν το μαγαζί. Δυό αυτοκίνητα που μπορούσαν να παρκάρουν στο… ντοματοχώραφο, τώρα  δεν μπορούν. Του πήγε και ο Δήμος τους κάδους, που πήρε επίσης από τον χώρο, να μην εμποδίζει τις… ντομάτες, και τους έβαλε δίπλα στα τραπέζια του μαγαζιού, ας του δώσουν και ένα λουκέτο του Χριστιανού να μην ξοδευτεί άλλο.

 Το αυτόν ισχύει και για έτερη  Καφετέρια λίγο πιο κάτω. Αφήστε τους δεκάδες περιπατητές, που έβρισκαν εκεί καταφύγιο για τα οχήματα τους.

Αποτέλεσμα της ηλιθιότητας; Ο κόσμος θα καβαλάει το πεζοδρόμιο και θα βάζει εκεί τα Ι.Χ. του αφού δεν μπορεί να τα φάει. Όποιος σχεδιάζει εκεί να κάνει αναπλάσεις είναι εκτός τόπου και χρόνου, διότι το χειμερινό κύμα θα τα σαρώσει όλα.

Κοντολογίς με ευθύνη της Κυβέρνησης και των προϊσταμένων της Κτηματικής στη Χίο, κυριαρχεί η τρέλα, δεν υπάρχει συνεννόηση, ο τόπος πάει κατά διαόλου και εμείς κυνηγάμε την ουρά μας.

Κατά τα άλλα οι τέσσερις αιρετοί προχωρούν τα μεγάλα έργα του τόπου.

Θα προτιμούσαμε να μας απαλλάξουν από την τρέλα του Δημοσίου και να βρούν μια δεύτερη βάρδια στο ασθενοφόρο.

Υ.Γ. Το Κράτος διακρίνεται διαχρονικά για την βλακεία του, ειδικά σε θέματα επικοινωνίας.  Δεν άφησαν σήμερα στην ΒΙΑΛ να μπεί μέσα ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου Π. Καλογεράκης και οι δημοσιογράφοι. Ο πρώτος μόνο το ηλίθιο μυαλό τους ξέρει και οι δεύτεροι για να μην βγάλουν φωτογραφίες!!! Δηλαδή οι εκατοντάδες που ανεβάζουν με τα κινητά τους οι μετανάστες – πρόσφυγες και κυκλοφορούν στο Facebook δεν πιάνονται;

Τόσο ΒΛΑΚΕΣ!!!