Η συγκέντρωση υπέρ των πυροπλήκτων και ο...πλούτος της Μικρασίας

Γιάννης Τζούμας
Δείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 11/08/2021 - 16:17

 

Ήταν οι πρώτοι που ευαισθητοποιήθηκαν.

Θα είναι οι πρώτοι πάντα, γιατί αυτό το μένω μόνο με το ρούχο που φοράω, οι πρόσφυγες, τόχουν στο… DNA τους.

 

Διότι αγαπητοί μιλάμε πλέον για τα δισέγγονα των προσφύγων.

 

Δεν πρόλαβε λοιπόν να πάρει φωτιά στην Εύβοια και η Γεωργίτσα του «Φάρου» άρχισε τον συντονισμό συγκέντρωσης τροφίμων τώρα και όχι του… χρόνου. Γιατί ο χρόνος στην αλληλεγγύη έχει την σημασία του.

Το τι έγινε αυτές τις μέρες στον «Φάρο» το ξέρουν μόνο οι γείτονες και όσοι το έζησαν.

 

Εμείς θα θέλαμε ως ελάχιστη προσφορά στην ενημέρωση να αντιγράψουμε το κείμενο αυτό, με τούτες τις φωτογραφίες.

 

Ας το εκλάβουν ως ελάχιστη αγκαλιά και φανερή υπερηφάνεια.

 

«Αγαπητοί μας φίλοι, μέλη, συμπολίτες που ήρθατε να ενισχύσετε τη δράση του Φάρου, της Μίκρας, της Μεταφορικής Μαρνέρη, τα 97 κιβώτια με τα αποθέματα της ψυχής σας φορτώθηκαν για τον Ερυθρό Σταυρό στην Αθήνα. Ταξινομήθηκαν και συσκευάστηκαν από τους εθελοντές που δούλεψαν μαζί μας χωρίς να κοιτούν ρολόγια. Πολύνα Αναστασάκη, Αλεξάνδρα Φραντζέσκου, Άννα Συρρή και Παναγιώτη Κουτρουμπέ, μικρά μας Μαρκελλιάνα και Γιωργάκη, Δώρα Φύκια και Μαράκι Ραπτοπούλου δώσατε νόημα στη λέξη εθελοντής!

 

Κορίτσια της «Φιλοπτώχου Αδελφότητας Κυριών Χίου» με το σπουδαίο σας έργο στην Οδό Καλαμπόκα, «Ομάδα Μαμάδες Χίου» – που γίνατε μαμάδες όλης της Ελλάδας, δραστήριοι και ευαισθητοποιημένοι «Ποδηλάτες Χίου», σας ευχαριστούμε! Αγαπημένη Μαργαρίτα Μαρτάκη από τον Φιλοπρόοδο Όμιλο Κάμπου, ακούραστε Σαράντο Κωστίδη από τον Σύλλογο Ποντίων ευχαριστούμε! Σοφάκι Μαρνέρη, καλή μας φίλη, σε ευχαριστούμε!

 

Παιδιά της Μικρασιατικής και του Φάρου σας ευχαριστούμε! Κορίτσια που μας βοηθήσατε στο My Market στο Κοντάρι, Το Χαρά και Το ΑΒ Βασιλόπουλο της Βερίτη, το Hondos Center, δεν γνωρίζουμε τα ονόματά σας, γνωρίσαμε όμως πηγαία ευγένεια και άμεση εξυπηρέτηση. Κατερίνα Στάμπολου από το Synka σε ευχαριστούμε! Παιδιά από το Escobar που δροσίσατε την 16μελη ομάδα μας, ευχαριστούμε!

 

Άγνωστοι συμπολίτες μας που βρεθήκατε στο σπίτι μας, λυπούμαστε που είμαστε τόσο βιαστικοί. Ευελπιστούμε να επιτρέψουν οι συνθήκες να σας γνωρίσουμε και να σας υποδεχθούμε όπως σας πρέπει.

 

Όλες οι ζωοτροφές που φέρατε φορτώθηκαν στο αμάξι του Περιφερειακού Εφόρου Προσκόπων της Χίου, του κ. Σταμπέλου Ξενοφώντα. Με ένα μας τηλεφώνημα ήρθε στο Φάρο Κυριακή απόγευμα και τις παρέλαβε για να προωθηθούν μέσω του δικτύου των Προσκόπων το συντομότερο δυνατό εκεί όπου υπάρχουν ζώα από πυρόπληκτες περιοχές.

 

Τα τρόφιμα που ήθελαν ψύξη, τα νερά, και πολύ λίγα ακόμη που δεν μπορούσαν να μεταφερθούν, πήγαν στο Γηροκομείο Χίου «Ζωρζής Γ. Μιχαληνός» την Κυριακή το βράδυ.

Φάρμακα-τα πιο ευαίσθητα στη μεταφορά, παρέλαβε το Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Χίου.

 

Αξιοποιήθηκε για τον συνάνθρωπο και τα ζωάκια μέχρι και το τελευταίο κούκουδο.

 

Ένα τεράστιο ευχαριστώ στα ΜΜΕ του νησιού μας, για την άμεση κοινοποίηση της δράσης. Τους οφείλουμε την έγκαιρη, έγκυρη, γρήγορη και αποτελεσματική ενημέρωση του κόσμου.

 

Δεν ήταν μια δράση χαράς. Ήταν όμως αυτό το ελάχιστο που μπορέσαμε για μια τέτοια ώρα.

 

Πάνω στις κούτες γράψαμε μια όμορφη λέξη για τους αποθηκάριους του Ερυθρού Σταυρού, με μια μικρή ζωγραφιά. Βλέποντας τη Μεταφορική να φεύγει με το φορτηγό της, νιώσαμε πιο πλούσιοι από ποτέ με τις ευχές όλων σας.»

 

Εκ των ΔΣ του Φάρου και της Μίκρας

 

Υ.Γ.: Όσοι είδαν την Αμάλ και την υποδοχή της... ρομαντικά ας αναθεωρήσουν. Οι Ταλιμπάν κατέλαβαν άλλη μια από τις Πρωτεύουσες Επαρχιών της χώρας. Το επόμενο, τρομερό σε μέγεθος και ένταση κύμα προσφύγων, που θα τρέχουν να σώσουν το... λαρύγγι τους, δεν είναι μακριά.

Σχετικά Άρθρα