Και ο Βρουλής στο… κόλπο του κορωνοϊού;

Γιάννης Τζούμας
Πέμ, 20/08/2020 - 20:00

Χειρότερος από τον κορωνοϊό είναι ο ιός της συνωμοσιολογίας.

Από μια άποψη υπάρχει μια λογική. Ο εχθρός είναι αόρατος, τα θύματα του δεν θα αργήσουμε να τα μετράμε σε ένα εκατομμύριο Παγκοσμίως, ο κόσμος κουράστηκε, οι μάσκες πνίγουν και σε λίγο θα πνίγονται και οι επιχειρήσεις, στο μεταξύ οι ηλίθιοι των τραπεζών, ζητούν έναρξη και πάλι των πλειστηριασμών (!) άρα ο καθένας κόβει και ράβει κατά το δοκούν.

Να σας πω την πάσα αλήθεια και εγώ κουράστηκα, αφού πρέπει να απαντώ στο ερώτημα αυτό αμέτρητες φορές στην διάρκεια της ημέρας.

Πόσα είναι τα κρούσματα στη Χίο;

18,  13 δικά μας και 5 των μεταναστών στην ΒΙΑΛ.

Α, μπα, αποκλείεται μας τα… κρύβουν.

Ποιοί όμως και κυρίως γιατί;

Οι γιατροί στο Νοσοκομείο; Οι νοσηλευτές; Η Αστυνομία, που ειδοποιείται αμέσως και θέτει υπό φύλαξη τα κρούσματα στο σπίτι τους; Οι δημοσιογράφοι;

Πολλοί δεν είναι τούτοι όλοι για να κρατήσουν… μυστικό;

Και πιο μυστικό; Ποτέ μου από πεποίθηση δεν θέλησα να μάθω τα ονοματεπώνυμα των κρουσμάτων. Ε, στην αγορά μέσα τα έμαθα όλα, από την γέννα μέχρι την φύτρα. Άρα τι μυστικό να κρατηθεί βρε παιδιά σε τούτο ειδικά το…χωριό;

Άρα ας σοβαρευτούμε, και αν θεωρούμε ότι στο… κόλπο δεν είναι τουλάχιστον ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, ας τυπώσουμε καλά στο κεφάλι μας τον χάρτη του κορωνοϊού στη Χίο.

Από την αρχή της πανδημίας, από το πρώτο κρούσμα, έναν στρατιωτικό, που νοσηλεύτηκε και εξήλθε νικητής, μέχρι σήμερα στο νησί μας έχομε 13 κρούσματα. Από αυτά νοσηλεύτηκαν τα τρία και τα τρία εξήλθαν του Νοσοκομείου υγιέστατα. Τα άλλα 10 κρούσματα δεν έχουν κανένα σύμπτωμα και μετά την απομόνωση σπίτι τους εξήλθαν και θα εξέρχονται κανονικά στις δραστηριότητες τους, με κέρδος τα αντισώματα στην πανδημία.

Συνάνθρωποι μας είναι και οι μετανάστες στην ΒΙΑΛ. Εκεί από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα εντοπίστηκαν 5 κρούσματα. Από αυτά το ένα νοσηλεύεται στο Σκυλίτσειο και αν δεν βγεί σήμερα αυτό θα γίνει αύριο.

Αυτά είπε ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Παντελής Βρουλής, με τον πιο υπεύθυνο τρόπο.

Τώρα αντί να μακαρίζουμε την τύχη μας ή την προσοχή μας, που είμαστε Πανελλαδικά το νησί με τα λιγότερα κρούσματα, εμείς και η Ύδρα. Αντί να υπερηφανευόμαστε για την ποιότητα των γιατρών μας και του Νοσοκομείου μας, όσοι νοσηλεύτηκαν θεραπεύτηκαν, εμείς θέλουμε να βλέπουμε 60 κρούσματα σε κάθε στροφή, συγνώμη αλλά γι’ αυτό υπάρχουν εν Χίω καμιά τριανταριά Ψυχολόγοι και Ψυχίατροι.

Και κάτι τελευταίο. Αν από την Διοίκηση του Νοσοκομείου και αυτή δεν ξέρω πως την λένε, την ΔΥΠΕ ή κάτι τέτοιο, άλλη μια γραφειοκρατική σφήνα άνευ νοήματος δηλαδή, δεν δίνεται καμιά απάντηση στις καταγγελίες του ΣΕΣΝΟΧ, τότε αυτές ισχύουν στο ακέραιο.

 

Υ.Γ. Άσχετον. Από την παραίτηση του Συμβούλου Ασφαλείας του Πρωθυπουργού ας κρατήσουμε αυτό. Μπορεί τώρα να αξιοποιήσει στη θέση αυτή τον Στρατηγό Κωσταράκο. Εκτός να διαθέτουμε στον τομέα του δυνατότερο μυαλό.

 

Σχετικά Άρθρα