Κυνηγώντας τον… κορωνοϊό έχουμε καταλάβει ότι Αστυνομία και Λιμεναρχείο ίσον η… μισή Χίος;

Γιάννης Τζούμας
Τρί, 10/03/2020 - 21:41

Είμαστε φοβεροί στο να μας επηρεάζουν γεγονότα, σημαντικά δεν λέμε, αλλά πολλές φορές προσπερνώντας άλλα πλέον επείγοντα και σημαντικά που βρίσκονται δίπλα στην πόρτα μας ή για την ακρίβεια μέσα στο σπίτι μας.

Αυτή την περίοδο κυνηγάμε ή μας κυνηγάει ο κορωνοϊός. Το πρόβλημα το αντιμετωπίζει η πολιτεία και επειδή χρίζει προσοχής, αλλά και επειδή έχει ήδη την δέουσα προβολή.

Αντιθέτως μας προσπερνούν γεγονότα, που έπρεπε να μας βγάλουν από τα ρούχα μας.

Αλήθεια τι ποσοστό μας αναλογεί να συναντηθούμε με τον… κορωνοϊό;

Αντιθέτως οι Αστυνομικοί και οι Λιμενικοί, αν το ανάγομε σε πληθυσμό, σε οικογένειες, σε παιδιά, που πηγαίνουν Σχολείο, συμπεριλαμβάνονται πάλι στις ομάδες υψηλού κινδύνου και στην ουσία έμμεσα ή άμεσα έρχονται σε επαφή με τη… μισή Χίο.

Το επεσήμαναν σήμερα οι Αστυνομικοί στη γενική Συνέλευση τους, αλλά δεν είδα κανέναν από μας τους υπόλοιπους να κυκλοφορεί με αντισηπτικά ή να προβάρει τη… μάσκα του.

Και όμως αυτοί οι ένστολοι συμπολίτες μας της διπλανής πόρτας, συναλλάσσονται με ευάλωτο προσφυγικό – μεταναστευτικό πληθυσμό, που βρίσκεται 10 μέρες τώρα σε έναν όροφο με μια τουαλέτα στο κτίριο της Λάδης και θα είναι θαύμα αν δεν πάθουν κάτι σοβαρό και μαζί μ’ αυτούς οι Αστυνομικοί, που τους φυλάνε, τους μεταφέρουν στο Νοσοκομείο με τα περιπολικά και πάει λέγοντας.

Το ίδιο συμβαίνει και με τους άλλους απελπισμένους, που έχουν να πλυθούν μια εβδομάδα πεταμένοι στο Λιμάνι.

Πεταμένοι όντως είναι, αλλά κάποιος τους πηγαίνει φαγητό, νερό, κάποιος τους εξυπηρετεί, κάποιοι έρχονται σε επαφή μαζί τους, με μόνο όπλο προστασίας ένα ζευγάρι γάντια, που πολλές φορές τα αγοράζουν μόνοι τους.

Περιμένουμε το υπουργείο Μετανάστευσης να πάρει υπόψιν του και αυτή την παράμετρο, όσον αφορά την ταχύτητα μεταφοράς στην ενδοχώρα, κάτι που μέχρι στιγμής φαίνεται να έχει κολλήσει.

Ελπίζουμε να γίνει πριν αντί του κορωνοϊού κολλήσουμε όλοι μαζί… χολέρα.

 

Υ.Γ. Με όλα αυτά τα αντιμικροβιακά που… πασαλείβεται η μισή Χίος, τελικά θα μας προσπεράσει ο κορωνοϊός και θα κολλήσομε δεκάδες άλλα. ελλείψει αντισωμάτων, που για να δημιουργηθούν προϋποθέτουν ύπαρξη μικροβίων.

 

 

Σχετικά Άρθρα