Μάκη Βορίδη, άσε το… πρόβατο πιάσε το… μανταρίνι

Γιάννης Τζούμας
Δευ, 04/11/2019 - 21:08

Κοιτάξτε που θα βγεί και… ποιητική η στήλη καθ’ ότι ο τίτλος μας προέκυψε στίχος.

Όμως συνεχίζουμε με πεζό… αφού πεζή και η σκέψη του Νότη Μηταράκη, να φέρει στη Χίο την 11η Νοεμβρίου έναν υπουργό, που σχετίζεται με το Φράγμα Κόρης γεφύρι, αλλά επειδή επ’ αυτού μόνο εκθέσεις ιδεών μπορούν να… εκτεθούν, τα πράγματα θα γίνουν ποιό χειροπιαστά αφού ο Μάκης Βορίδης, υπουργός Αγροτικής ανάπτυξης, θα βρεθεί ενώπιον της… Γεωργικής Σχολής.

Που την θυμηθήκαμε;

Δεν την θυμηθήκαμε εμείς. Μάλλον κάποια καλά μυαλά της Mediterra της ΕΜΧ την έκαναν την δουλειά, αφού προφανώς ανακάλυψαν προγράμματα, που μπορούν να αξιοποιήσουν.

Λεπτομέρειες προφανώς θα ανακοινωθούν, τα αφήνουμε στον υπουργό, αλλά επειδή ακούσαμε συσχέτιση της όλης διαδικασίας με το… χιακό πρόβατο, απλά θέλουμε να βάλουμε έναν προβληματισμό.

Καλό το πρόβατο αλλά θέλει… βοσκούς. Και επειδή εγώ το κόβω ότι μέχρι να καταλάβουμε τι μας γίνεται με τη νέα φουρνιά μεταναστών – προσφύγων, που θα μπορούσαν να δουλέψουν στην κτηνοτροφία, θα έχουν μεγαλώσει τα παιδιά τους και θα έχουν γίνει όπως τους πρώτους Αλβανούς μετανάστες, τουλάχιστον… εργολάβοι, θα ήθελα να ρωτήσω: Άραγε με το Χιακό μανταρίνι τι γίνεται; Μήπως πρέπει κάποια στιγμή να ασχοληθούμε σοβαρά με το θέμα του Κάμπου;

Βέβαια, όπου δεν υπάρχει ενδιαφέρον τσάμπα γίνεται η συζήτηση, για παράδειγμα για την μαστίχα που υπάρχει τα πράγματα έχουν μπεί στον… αυτόματο, αλλά πάντα υπάρχει η ελπίδα να ξεπηδήσει ΕΝΑΣ, δεν χρειάζονται δύο, να κάνει την αρχή.

Σε λίγο τα μανταρινοπορτόκαλα θα είναι έτοιμα να… πέσουν στο χώμα και οι πολύτεκνοι κ.λ.π. πανελληνίως θα καλεστούν να παραλάβουν πορτοκάλια… Άργους.

Και αυτό γιατί δεν βρίσκεται ΕΝΑΣ, να πιστοποιήσει να μαζέψει και να διαθέσει αφού υπάρχει για όλα αυτά Ευρωπαϊκή επιδότηση, δηλαδή σίγουρη διάθεση.

Αν υπάρχει έστω και ΕΝΑΣ λοιπόν, το υπουργείο πρέπει να τον βοηθήσει.

Όμως εκτός των… προβάτων η βοήθεια πρέπει να είναι και αλλού και αυτό πρέπει να μεταφερθεί στον Μάκη Βορίδη.

Αφορά την φορολογία των περιβολιών. Προς το παρόν το θέμα… κοιμάται και εκτελείται οικονομικά εν ψυχρώ μόνο η οικογένεια Χωρέμη (τιμής ένεκεν… γιατί χωρίς τον γέρο Χωρέμη δεν θα υπήρχε Γεωργική Σχολή) αλλά ως γνωστόν δύο πράγματα δεν πεθαίνουν ποτέ, η ανθρώπινη βλακεία και η… Εφορία. Δεν θα αργήσουν λοιπόν να επανέλθουν ζητώντας την φορολογική εκτέλεση του Κάμπου.

Εδώ λοιπόν μπορεί να φανεί χρήσιμη η παρέμβαση του υπουργού. Αν υπάρχει ΕΝΑΣ να κάνει την αρχή να ζωντανέψει ξανά ο Κάμπος, αυτό δεν θα γίνει ή δεν ρισκάρει κανείς να επενδύσει όταν κρέμεται πάνω στο κεφάλι του η σπάθη των ηλιθίων, που μπερδεύουν  τα περιβόλια με τα… οικόπεδα.

Για να δούμε λοιπόν θα είναι ουσιαστικός ο Μ. Βορίδης ή θα μας αφήσει μόνο το… στεφάνι του στο Ηρώο πεσόντων;

 

Υ.Γ.  Ο Σταμάτης Κάρμαντζης σήμερα στο Χαλκειός, αποκάλυψε ότι υπάρχει σχεδιασμός καταφυγής των μεταναστών – προσφύγων σε περίπτωση βροχής.

Το… που το είπε. Τον τρόπο μεταφοράς δεν είπε. Γιατί έχουμε ξαναδεί ανθρώπινο ποτάμι να κυλά και να καταλήγει στη… Σούδα.

Σχετικά Άρθρα